VOLLEYBAL

Robbe Van Reeth gelooft dat Kapelle-op-den-Bos zich ook in eerste divisie gaat overtreffen

Robbe Van Reeth gelooft dat Kapelle-op-den-Bos  zich ook in eerste divisie gaat overtreffen

Robbe Van Reeth Foto: Kms

Kapelle-op-den-Bos -

De afscheidsmatch van Tim Van Den Broeck en Nicolas Bruggeman dreigde bij Kapelle-op-den-Bos wat in mineur te verlopen in Ekeren. Maar na twee verloren sets rechtte de kampioen de rug met onder meer een scherpe lefgozer Robbe Van Reeth (18).

Ook met de titel op zak blijft winnen leuker dan verliezen?

Robbe Van Reeth: “De hele ploeg heeft ervoor gevochten. Dat gebeurde een heel seizoen lang. De ploeg klitte geweldig aan elkaar en iedereen droeg zijn steentje bij. Vorige week volgde dan de ontlading in de derby tegen Londerzeel. Een leuke ontknoping na onze nederlaag in de heenwedstrijd en de vele plaagstootjes via de pers en de sociale media van uit Londerzeelse hoek. We verloren dit seizoen van geen enkele tegenstrever twee keer. Dat mocht ons dus zeker niet overkomen tegen de Londerzeelse buren.”

In Ekeren stond de boog aanvankelijk onvoldoende gespannen?

“We traden aan in speciale omstandigheden. Zo verfden we allemaal onze haren rood naar analogie met de clubkleuren. De concentratie komt dat niet meteen ten goede. Met 2-0 in het krijt begon het toch wat te dagen dat we de afscheidsmatch van Tim Van Den Broeck en Nicolas Bruggeman aan het verknoeien waren. Maar als onheil dreigt, dan worden de gelederen gesloten. We toverden de kers op de taart met de overwinning in de tiebreak.”

Jij was dit seizoen de benjamin van de ploeg. Dreigt geen gebrek aan ervaring nu de twee anciens afhaken?

“Meedraaien in eerste divisie luidt het devies, al treden we straks ongetwijfeld aan met de jongste ploeg van de reeks. Dit seizoen overtroffen we ook al onszelf, want de top vijf was het doel en we graaiden de oppergaai mee. Pas sedert vorig jaar speel ik in dezelfde ploeg als mijn broer Pieter. Het is makkelijk omdat we zo samen de verplaatsingen uit Reet kunnen maken en het is ook leuk om samen te kunnen spelen. Ik volg nu het laatste jaar wetenschappen-wiskunde in de humaniora. In het volleybal wil ik het zo hoog mogelijk schoppen. Ik zit voorlopig gebeiteld bij Kapelle-op-den-Bos, een toffe club met een grote aanhang die vaak voor een fantastische sfeer zorgt. Het plaatje klopt dus volledig.”

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio