WielrennenJunioren - Sven Verbeeck wil supporters en opa Frans niet teleurstellen

“Ik koers meer en meer op de weg”

“Ik koers meer  en meer  op de weg”

Sven Verbeeck: “Met de jaren voel ik mij sterker worden.” Foto: avt

Rotselaar -

Junior Sven Verbeeck (18) verbaasde in eigen gemeente Rotselaar vriend en vijand door deel uit te maken van de kopgroep. Misschien heeft hij dan toch genen geërfd van zijn opa, Frans Verbeeck.

Sven Verbeeck was zelf ook een beetje verrast met zijn prestatie in Rotselaar.

“Uiteraard hoopte ik goed voor de dag te komen. Enerzijds werd de wedstrijd in eigen dorp gereden en daar tekenden veel supporters present. Anderzijds was deze vlakke omloop geen spek voor mijn bek. Op zo 'n parcours gaat de snelheid al eens boven mijn petje, maar zaterdag viel dat allemaal mee. Het ging beter dan verwacht met een zevende plaats als puik resultaat.”

De goede uitslag in Rotselaar wekt ook verbazing omdat Sven Verbeeck zich tot nog toe concentreerde op het mountainbiken.

“Als debutant beschikte ik indertijd over niet zoveel kracht en het voordeel bij het mountainbiken is dat men sowieso de wedstrijd mag uitrijden. Daar waar men bij een wegwedstrijd bij te grote achterstand uit koers wordt genomen”, zegt hij.

“Met de jaren voel ik ik mij evenwel sterker worden zodat de klemtoon meer en meer op de weg begint te liggen nadat ik gedurende een drie jaren de twee heb gecombineerd. Als mountainbiker kom ik dit seizoen uit voor Goeman-Scott, terwijl ik op de weg de kleuren verdedig van Vive le Vélo uit Diegem.”

Plaats in de top vijf

“Ik stond dit jaar nog maar één keer aan de start van een mountainbikewedstrijd. Al is het best mogelijk dat daar in de loop van het seizoen nog een paar van die koersen bijkomen. Qua training maakt dat overigens niet zoveel verschil. Eén keer per week in het bos oefenen volstaat. Voor de rest is het gelijklopend met de weg waar dan op snelheid wordt getraind.”

Wat de rest van het seizoen betreft blijven de ambities van Sven Verbeeck, zondag nog twaalfde in Ottenburg, eerder bescheiden.

“Ik kan goed mee koersen, maar kom meestal uit tussen de tiende en de twintigste plaats. Eens in de top vijf eindigen zou ik al formidabel vinden. Misschien lukt dat al in Wilsele waar ik weer een soort thuiswedstrijd rij, al wacht mij ook daar een omloop die mij niet echt ligt. De streep is echter getrokken ter hoogte van het vroegere supporterslokaal van Frans Verbeeck. En laat dat nu net mijn opa zijn. Frans Verbeeck, jawel de wielerlegende. Ik kan daar dan ook moeilijk wegblijven.”

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio