WIELRENNENNIEUWELINGENSINT-JORIS-WEERT - Tibo De Mesmaeker pakt eerste zege van het seizoen

“Een sprint bergop ligt me wel”

“Een sprint bergop ligt me wel”

Tibo De Mesmaeker: “Tot mijn grote vreugde sloot mijn ploegmaat Yoni Ualgasi op de valreep nog aan.” Foto: Kms

Zemst -

Tibo De Mesmaeker (16) trekt komend weekend met Vive Le Velo Diegem naar een Luikse tweedaagse in Basse-Meuse. Vorige zaterdag stak de Zemstse tweedejaarsnieuweling in Sint-Joris-Weert zijn eerste zege van het seizoen op zak.

Die eerste zegeruiker plukken is ongetwijfeld wel super. Wat doet dat met een jonge renner?

Tibo De Mesmaeker: “Ik pakte mijn eerste zege bij de nieuwelingen en uiteraard was dat genieten. Als aspirant won ik twee jaar geleden mijn eerste koers in Merchtem. In Sint-Joris werd ik als eerste afgevlagd van een peloton van liefst 99 renners wat toch nog andere koek betekende. Halfweg koers trok ik met twee kompanen in de achtervolging op één ontsnapte renner. Luca Van Boven gaf zich niet zo maar gewonnen, maar samen met Quinten Vandermeer en Pierre Despontin kreeg ik de kloof toch dicht. We reden met ons vieren goed rond, maar kregen als leiderskwartet in de slotronde toch nog het gezelschap van één renner. Tot mijn grote vreugde sloot mijn ploegmaat Yoni Ualgasi op de valreep nog aan.”

Die numerieke meerderheid in de kopgroep werd ook knap uitgebuit?

“Ualgasi stoomde door waardoor mijn gezellen dienden te reageren en ik in een zetel zat. Het was Vandermeer die alles uit de kast haalde om mijn ploegmaat terug te halen. Ik nestelde me in zijn wiel en kwam daaruit met de streep in zicht. Ik haalde het met drie lengten voorsprong. Ik ben vrij snel aan de streep, maar vooral een sprint bergop ligt me wel. Winnen is uiteraard plezant. Ik volg Elektrotechnieken aan het Don Bosco in Haacht. Het is best wel leuk wanneer medeleerlingen mijn naam in de krant zien opduiken als winnaar. We speelden het ook goed uit als ploeg.”

Wanneer verzeilde jij in de wielersport?

“Ik voetbalde bij Eppegem waar ik doorgaans in de defensie stond. Ik kende iemand die aan mountainbiken deed en zo groeide de liefde voor de fiets. Ik beschikte nog over geen koersfiets, maar reed enkele keren mee op trainingstochten om zo mijn wielerattest te bekomen. Vorig jaar kende ik een rotseizoen met twee maanden inactiviteit. Na inspanningen diende ik steeds hevig te hoesten. Uiteindelijk moest ik twee maanden te rusten om van die kwaal verlost te geraken. Als eerstejaarsnieuweling versierde ik een tweede en derde plaats, maar het hoogste podiumtrapje is uiteraard nog een stuk leuker. Ik trek nu met Vive Le Velo Diegem naar een Luikse tweedaagse terwijl de toppers het BK tijdrijden afwerken.”

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio