De Tuimelaar opent blotevoetenpad

De Tuimelaar opent blotevoetenpad

Jong enthousiasme om het blotevoetenpad te ontdekken. Foto: tvl

Stekene -

In Basisschool De Tuimelaar in Klein-Sinaai mogen voortaan de schoenen en sokken uit. De kinderen kunnen tot rust komen op het blotevoetenpad.

“Onze kleutertjes volgen bij zorgjurg Chris al geruime tijd yogalessen”, vertelt directeur Wim De Bruyn. “Zij bracht dan ook het idee aan om een blotevoetenpad aan te leggen, zoals je er al enkele in Limburg aantreft.”

De leerkrachten en ouders van de leerlingen gingen een jaar geleden gretig aan de slag. “Aan de aanleg van het pad werden heel wat vakanties gespendeerd. Voor het maken van een speeltuig konden we rekenen op de leerlingen van het zesde jaar houttechnieken van het VTI Sint-Laurentius uit Lokeren.”

Het resultaat mag gezien worden. “Liefst honderd meter wandelpad waar de kinderen tal van prikkels krijgen”, zegt De Bruyn. “Zo stappen ze over een boomstam, moeten ze een deel met keien trotseren, lopen ze over kurken en nog veel meer.”

De directeur merkt op dat bij de meeste kinderen heel nieuwe ervaringen worden opgeroepen. “Bovendien is een wandeling over het pad heel ontspannend. Kinderen spenderen vaak heel wat tijd voor televisie of de tablet. Hier kunnen ze helemaal tot zichzelf komen.”

De kleuters maar ook de leerlingen uit de lagere school reageerden alvast bijzonder enthousiast. “Het kriebelt aan de voetjes”, zei Bart uit de tweede kleuterklas. “Ik vind het bijzonder tof en spannend.”

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio