Laurent Ledoux wordt nieuwe ceo van informatiewebsite EurActiv

Laurent Ledoux wordt nieuwe ceo van informatiewebsite EurActiv

Foto: BELGA

Laurent Ledoux, die onlangs ontslag nam als topman van de FOD Mobiliteit, wordt de nieuwe ceo van de informatiewebsite EurActiv, zo kondigden Le Soir, La Libre Belgique en La Dernière Heure donderdagavond aan op hun website.

Laurent Ledoux nam op 14 april ontslag bij de FOD Mobiliteit, een dag voor het ontslag van Jacqueline Galant als minister van Mobiliteit in de federale regering.

Ledoux is aangesteld als de nieuwe ceo van EurActiv, een website die in twaalf talen bericht over Europese aangelegenheden. Tussen 2008 en 2011 leverde Ledoux al bijdragen in het Engels voor de blog van de website.

Aftredend ceo Rick Zednik gaf donderdagavond de fakkel door aan Ledoux bij de voorstelling van de bedrijfsresultaten in Brussel.

In 2015 registreerde EurActiv iedere maand 1,4 miljoen lezers, zo blijkt uit een lezersenquête. Dat is een verhoging van 20 procent vergeleken met het jaar voordien. Een kwart van de lezers werkt voor de regering of een Europese instelling, zo klonk het donderdag in een persmededeling op de website van EurActiv, waarin niets gezegd werd over de aanstelling van Ledoux.

Corrigeer

NIEUWS