Palingfestival geeft 350 mensen met beperking boottocht op Schelde

Palingfestival geeft 350 mensen met beperking boottocht op Schelde

De gasten schepen in Foto: Theo Derkinderen

Bornem / Mariekerke -

Voor de tiende keer hebben de organisatoren van het Palingfestival een boottocht georganiseerd voor mensen met een beperking. Ook werd geld voor een nieuwe bestelwagen geschonken aan Emmaüs.

De jaarlijkse boottocht op de Schelde is voor heel wat mensen met een beperking de uitstap van het jaar. “We nodigen alle instellingen uit de grote omgeving van Klein-Brabant uit. Instellingen die door ons begunstigd zijn en die op hun beurt ook vrijwilligers leveren voor het eigenlijke Palingfestival. Maar ook mensen uit de streek die met een beperking moeten leven en die niet in een instelling zitten, zijn welkom”, zegt voorzitter Danny Luyckx.

Gisteren tekenden 356 mensen present voor de boottocht. Die ging van Mariekerke naar Zandvliet en weer terug. “Voor die mensen is het echt de dag van hun leven. De uitstap met de Verdi - de naam van de boot - en de animatie aan boord. De lach op hun gezicht en het opfleuren van iedereen. Dat jasje uittrekken en dan het zichtbaar genieten van de boottocht. Daar doen we het voor. Voor hen is het iets speciaals.”

Voor Emmaüs uit Ledeberg (Gent) was het vrijdag een heel speciale dag. “Zij kregen 10.000 euro overhandigd namens het Palingfestival. Daarmee konden ze een nieuwe bestelwagen voor hun bewoners aankopen. Emmaüs is een instelling die dove mensen opvangt”, gaat Luyckx verder. Jaarlijks schenkt het Palingfestival meer dan 120.000 euro weg aan goede doelen.

Het Palingfestival vindt tijdens het weekend van Pinksteren plaats.

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio