Brouwerij Gulden Draak verkozen tot beste Belgische brouwerij 2016 in New York

Brouwerij Gulden Draak verkozen tot beste Belgische brouwerij 2016 in New York

Zaakvoerder Versele van Brouwerij Van Steenberge, met een Gulden Draak. Foto: ivh

Evergem -

De New York Internationale Beer Competition riep Brouwerij Van Steenberge uit tot de beste Belgische brouwerij van het jaar 2016. Haar bier Gulden Draak won de zilveren medaille in de categorie Belgische donkere en sterke biersoorten.

“Onze medewerkers werken met veel enthousiasme aan onze bieren. Voor hen zijn de erkenningen een mooie appreciatie”, stelt zaakvoerder Jef Versele. “We brouwen niet enkel met veel passie, maar ook met groot vakmanschap en volharding. Het resultaat daarvan zijn onze kwaliteitsvolle, toegankelijke en authentieke topbieren. Daarvoor kent de New York Beer Competition ons de titel toe van de beste Belgische brouwerij van 2016. Dankzij deze erkenning kan onze brouwerij blijven inspelen op de wereldwijde waardering van het Belgisch bier”, zegt Versele.

Naast de brouwerij zelf viel ook een van haar favoriete bieren in de prijzen. “In de categorie Belgian Style Dark Strong ging de zilveren medaille naar de Gulden Draak. Dat is een donker bier met nagisting op de fles en een alcoholvolume van 10,5 procent. Deze nieuwe prijs bewijst dat de medailles, die we vroeger met Gulden Draak wonnen, geen toevalstreffers waren. We zijn uiteraard zeer tevreden met de blijvende erkenning voor onze bieren. Om aan de vraag te kunnen voldoen, zijn we volop bezig met de capaciteitsuitbreiding van de brouwerij. Die werken, die 8 miljoen euro kosten, moeten in augustus klaar zijn.”

Corrigeer

IN HET NIEUWS

Meest Gelezen

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees