Hoe bereikbaar is uw burgemeester? 'Geen gemeente-mails op smartphone'

Hoe bereikbaar is uw burgemeester? 'Geen gemeente-mails op smartphone'

Foto: fvv

De Pinte - Het hele jaar lang leggen Het Nieuwsblad en De Gentenaar uw gemeente op de rooster. Op geregelde tijdstippen testen we de dienstverlening en werking van uw lokaal bestuur. In de derde aflevering van De Grote Gemeentetest onderzoeken we hoe toegankelijk uw burgemeester is. Hilde Claeys van De Pinte scoorde een 9 op 10.

De Vlaamse burgemeesters staan dicht bij de burger, blijkt uit de resultaten. Om de proef op de som te nemen hebben we op 22 februari naar alle 308 Vlaamse burgemeesters een e-mail gestuurd met daarin de vraag of we een afspraak konden maken naar aanleiding van een probleem in onze straat. 

Van amper zestien burgemeesters kregen we geen antwoord, van liefst 197 kregen we dezelfde dag al een mail terug. 

HILDE CLAEYS (De Pinte): REACTIETIJD 1 uur 31 minuten
"Erezaak om zelf te antwoorden"

"Ik maak er een erezaak van om de Pintenaren die me een mail sturen de dag zelf te antwoorden. Enkel op zondag kan het gebeuren dat een antwoord tot maandag op zich laat wachten. Ik zie de mails op mijn gemeente-adres niet constant."

"Ik heb er bewust voor gekozen die niet op mijn smartphone te krijgen. Anders stopt het nooit. En ik hou niet van mensen die altijd met hun telefoon bezig zijn: als ik vergader, dan vergader ik. Dan ben ik tussendoor niet met mijn smartphone bezig. Maar op mijn vaste computer bekijk ik de mails op mijn burgemeester-adres meermaals per dag."

De burgemeester schat dat ze zo'n 70 mails per dag krijgt.

Bekijk hier de uitslagen van alle burgemeesters in Vlaanderen

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio