WielrennenBeloftenBelgisch kampioenschap tijdrijden in Borlo - Guillaume Seye legt Nathan Van Hooydonck en Senne Leysen het vuur aan de schenen

“Specifieke trainingen”

“Specifieke trainingen”

Guillaume Seye: “Met minder dan een podiumplaats ben ik niet tevreden.” Foto: Marc Van Hecke

Wachtebeke -

Provinciaal tijdritkampioen Guillaume Seye kreeg lovende commentaren van bondscoach Jean-Pierre Dubois na de ploegentijdrit in de ZLM-Tour. In Borlo kruist Seye de degens met Nathan Van Hooydonck en Senne Leysen.

Wachtebekenaar Guillaume Seye (19) is zonder tegenspraak de Oost-Vlaamse troef bij de beloften. De renner van EFC-Etixx imponeerde tijdens het PK in Ursel op een biljartvlakke omloop. In Borlo serveert men een selectieve omloop.

“Ik heb er veel tijd ingestoken en trok vaak met de tijdritfiets op pad. Specifieke trainingen, bochten goed inschatten en vooral goed doorkomen, moeten vruchten afwerpen”, zegt Guillaume met veel overtuiging. “Bij de junioren reed ik in Borlo de Ster van Zuid-Limburg. De tijdrit die wij zondag afwerken, loopt voor een stuk over dat van de proloog van de Ster. Het is een mooi parcours. Lichtgolvend, maar ook met lange rechte stukken. Wat mij betreft, had de tijdrit over iets langere afstand mogen zijn. In de ZLM-Tour was ik de sterkste renner van het team in de ploegentijdrit. Dat gegeven zorgt voor vertrouwen, maar is geen garantie op succes in Borlo. Van Hooydonck liep in de Ronde van Vlaanderen een sleutelbeenbreuk op, maar staat wel aan de start. Nathan zal goed zijn. Is hij daar niet zeker van, dan stond hij niet aan de start van het BK.”

Vorig jaar won Ruben Pols in Overpelt de beloftentitel voor Van Hooydonck en Aimé De Gendt. Inmiddels zijn Pols en De Gendt prof bij Topsport Vlaanderen-Baloise. In Overpelt gaf Seye 10” toe aan Van Hooydonck.

“Van Hooydonck en Leysen zijn mijn belangrijkste concurrenten voor de titel. Vorig jaar was ik vierde en dus mag ik nu met niets minder dan een podiumplaats tevreden zijn. Een goede prestatie op het BK betekent dat ik mijn visitekaartje wat bijkleur. Wie is er nu niet geïnteresseerd in een selectie voor een EK of WK. Voorlopig zijn dit nog toekomstdromen. Borlo is een niet onbelangrijke tussenstop op weg naar de realisatie van mijn dromen. In optimale omstandigheden kon ik me voorbereiden. In het PK maakte ik mijn favorietenrol waar en dat wil ik ook in het BK doen. Aan vertrouwen ontbreekt het niet.”

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio