VOETBALEINDRONDE 1STE PROVINCIALEZELZATE - RAP. LEBBEKE - Floris Verstraeten vraagt aan zijn spelers iets meer grinta te tonen

“Hopen op vroege treffer”

“Hopen op vroege treffer”

Floris Verstraeten: “Voor het eerst heb ik positieve selectieproblemen.” Foto: Marc Van Hecke

Zelzate -

Na de vrij zware verliescijfers op het veld van Rapide Lebbeke lijkt de rol van KVV Zelzate in de eindronde van eerste provinciale uitgespeeld. Maar in voetbal is alles mogelijk en de Kanaalploeg wil morgenmiddag nog eens alles uit de kast halen.

“De cijfers zeggen niet alles. Het laatste doelpunt vorige zondag, gescoord toen een speler van ons geblesseerd op de grond lag, kan ons wel eens zuur opbreken maar wij hebben ook kansen gehad op meer dan een tegendoelpunt. De ploegen liggen dichter bij elkaar dan de cijfers van vorige zondag laten vermoeden. Ik weiger dan ook de strijdbijl te begraven”, aldus trainer Floris Verstraeten. “Gemakkelijk zal het niet zijn. Een vroege treffer evenwel zou meteen een ander licht kunnen werpen op de wedstrijd morgenmiddag.”

Wil iedereen er nog ten volle voor gaan?

“In de reguliere competitie zijn wij er vanuit een moeilijke situatie uiteindelijk toch in geslaagd de eindronde te halen. Dan wil je er ook alles zal aan doen om te bewijzen dat eindrondeticket waard te zijn. De intensiviteit waarmee iedereen op training bezig was de voorbije dagen geeft mij in elk geval een goed gevoel. Alleen op het veld hoop ik iets meer grinta te zien, iets meer duelkracht en overtuiging. Dat ontbrak een beetje vorige zondag.”

Is iedereen topfit voor die beslissende wedstrijd?

“Er zijn een paar lichte ongemakken te bespeuren hier en daar maar niets ernstig. Mathieu Voet daarentegen bewees tijdens zijn invalbeurt vorige zondag weer volledig fit te zijn. Ook Berend Loof, bijna een heel seizoen geblesseerd afwezig, sloot de voorbije weken volledig aan en heeft veel goesting er nog iets van te maken. Voor het eerst heb ik positieve selectieproblemen.”

Hoe kijk je terug op het seizoen?

“Wij hadden een heel wisselvallig seizoen. Niet verwonderlijk als je ziet hoeveel blessureleed wij te verwerken kregen. Met de eindronde haalden wij een vooropgesteld doel. Nu misschien nog de kers op de taart?”

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio