voetbal3de klasse BGrimbergen - Hoogstraten - Thomas Vandevelde speelt afscheidsmatch voor Grimbergen

‘Liefs toch één keer zes op zes pakken”

‘Liefs toch één keer zes op zes pakken”

“Die laatste match moet een extra motivatie vormen om nog één keer alles te geven”, zegt Thomas Vande Velde. Foto: Kms

Grimbergen -

Na de zege in Walhain kan Grimbergen met een gerust hart de partij tegen Hoogstraten aanvatten. Met drie punten voorsprong op en een veel beter doelpuntensaldo dan rode lantaarn Diegem zou er al heel veel moeten fout lopen.

Na een heel wisselvallig seizoen is Grimbergen pas op de laatste speeldag zo goed als zeker van het behoud.

“Het deed enorm deugd om in Walhain eindelijk nog eens te winnen. Zeker als je bij de rust nog 2-0 achterstaat en dat tegen een voltallige thuisploeg. We hebben ons heel goed herpakt en nu hebben we alles nog in eigen handen. Ik vernam trouwens ook dat bij gelijke punten na het aantal gewonnen matchen het doelpuntensaldo telt. Met daarin een ruime voorsprong zijn we in principe gered” zegt Thomas Vande Velde.

Toch was het een loodzwaar seizoen voor Grimbergen dat een heel jaar lang in de onderste regionen moest knokken tegen de degradatie.

“Als je tot de laatste speeldag moet vechten voor het behoud dan weet je dat het zwaar geweest is. Als speler is dat niet zo leuk. Sommigen zijn al enkele weken aan het uitbollen. In een seizoen waarin je eerder gered bent, speel je toch veel meer ontspannen.”

Voor de 24-jarige Vande Velde is het ook zijn afscheidsmatch in Grimbergen. Volgend seizoen trekt hij naar Berchem.

“Ik heb in Grimbergen twee heel mooie seizoenen gehad en werd er door zowel het bestuur als de trainers en de supporters graag gezien. De reden van mijn vertrek ? Berchem zit al een jaar of twee achter mij om me binnen te halen. Het is een ploeg met meer ambitie dan Grimbergen. En nu heb ik de leeftijd om het te doen. Waarom zou ik de stap niet zetten ? Wie weet waar je dan met Berchem nog terecht komt ?"

Maar morgen is er eerst nog de laatste competitiewedstrijd tegen Hoogstraten.

“Zij hebben niets meer te winnen of te verliezen. Maar onze trainer vertelde ons al dat zij in de winterstop nogal wat transfers deden en dat het nu bijna een heel andere ploeg is. Ginder gingen we 0-2 winnen zonder mij want ik was toen gekwetst. En Grimbergen speelde er een heel goede match. Ook nu wil iedereen die laatste partij winnen. We hebben dit seizoen nog geen enkele keer 6 op 6 gepakt. Dit is het moment om twee opeenvolgende zeges te pakken. Die laatste match moet een extra motivatie vormen om nog één keer alles te geven.”

Bij Grimbergen zijn er geen nieuwe geblesseerden. Wel sukkelt Oztürk al twee weken met een letsel aan de ribben. Zijn optreden is nog een vraagteken.

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio