WielrennenBeloftenBelgisch kampioenschap tijdrijden in Borlo - Lindsay De Vylder werkt naar het EK op de piste toe

“Ik heb mijn stage als landmeter onderschat”

“Ik heb mijn stage als landmeter onderschat”

Lindsay De Vylder: “Tegen de specialisten zal ik wellicht tekortkomen.” Foto: Marc Van Hecke

Laarne -

Lindsay De Vylder liet een ereplaats optekenen in een rit van het Circuit Saône-et-Loire. De laatste overwinning op de weg van de gepatenteerde winnaar dateert al van bij de junioren. Vandaag staat Lindsay in Menen aan de start, morgen in Borlo.

Lindsay De Vylder pakt vandaag de Menen Classic mee. Of het de ideale voorbereiding is voor het Belgisch kampioenschap tijdrijden van zondag in Borlo is zeer de vraag.

“Ik wou het BK rijden, maar dan vooral als test voor mezelf. Stilaan werk ik naar het EK op de piste toe. Een goed resultaat in het BK-tijdrijden neem ik mee naar de piste”, zegt Lindsay. “Elf weken stage als student-landmeter lieten sporen na. Ik heb het wat onderschat. De combinatie stage en topsport viel niet mee. In die periode kwam ik nauwelijks aan trainen toe en uiteraard liet zich dat gevoelen in de koersen. Week na week voel ik beterschap. Eind mei werk ik mijn bachelorproef af. Hopelijk ben ik geslaagd. Volgend jaar zet ik hoe dan ook alles op het wielrennen. Dat staat nu al vast.”

“Vorig jaar heb ik ook in Menen gereden. Toen lieten de renners van Veranda's Willems de wedstrijd meteen ontploffen. De kans bestaat dat het nu iets langer samenblijft. Staat er een stevige wind, dan valt het in waaiers uiteen. Hoe dan ook wil ik in Menen het betere gevoel van de laatste wedstrijden doortrekken. In Frankrijk glipte ritwinst me maar net door de vingers. Het roadbook toonde aan dat de laatste bocht op 300 meter van de finish lag. Ik zat ideaal gepositioneerd, maar plots lag de streep slechts op 100 meter na de bocht. Ik geraakte de eerste twee niet meer voorbij. Nog eens het genoegen smaken van een overwinning zou leuk zijn. Het is al veel te lang geleden dat ik nog eens won. In Menen probeer ik vertrouwen te tanken. In Borlo kom ik tegen de echte specialisten wellicht tekort. Voor mij is het belangrijkste dat ik een voor mijn doen goede tijd neerzet. Voor het seizoen legde ik een inspanningstest af en die was beter dan het jaar daarvoor. Er is dus geen enkele reden om aan mijn mogelijkheden te twijfelen. Op het EK wil ik tonen dat ik nog niets aan talent heb ingeboet.”

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio