Voetbaleindronde 1ste provinciale - KOEN CARLIERRC Lebbeke

“In Zelzate mag het niet meer fout lopen”

Lebbeke -

“Deze match mag het niet fout lopen. Toch moeten we oppassen en de match aanvatten alsof het nog altijd 0-0 is”, zo vertelt Koen Carlier.

“We moeten opnieuw volop voor de winst gaan. Maar inderdaad, de statistieken spreken in ons voordeel. De voorbije maanden incasseerden we nooit meer dan twee doelpunten. We verloren ook maar één wedstrijd. Bovendien hield Kersten Lauwerys in de helft van de wedstrijden zijn netten schoon. Dat zijn cijfers die boekdelen spreken en waaruit we vertrouwen putten”, weet Carlier.

“Het is niet omdat er nu in de eindronde wordt gevoetbald, dat we plots onze spelwijze moeten veranderen. Verre van zelfs. Vorige week liep het vlot. Waarom zouden we dus de lijn niet doortrekken? Maar nog eens, we moeten opletten, want Zelzate had ook vorige week enkele kansen aan de voet.”

“Ik hoop ook dat onze supporters de lijn doortrekken. Voor het eerst sinds lang was er opnieuw veel animo rond het veld. Onze aanhang was verbaal aanwezig. We voelden dat de supporters ons wilden vooruit roepen, dan kan je als voetballer altijd nog een tikkeltje meer. Hopelijk vinden velen zondag de weg naar Zelzate.”

“Hoe dan ook, na de teleurstelling om het niet behalen van de titel hebben we de knop snel omgedraaid. Er is uiteindelijk niks zo leuk als een eindrondewedstrijd spelen en voelen dat er enkele honderden supporters aan jouw kant staan. Dat geeft alleszins een ander gevoel. We kunnen vol vertrouwen aan de match beginnen en moeten vooral genieten van deze momenten. De finale mag ons niet meer ontsnappen.”

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio