VoetbalEindronde 3de provinciale - PIET LIPPENSVSV Gent

“Hopen op efficiëntie in de zone van de waarheid”

Gent -

VSV Gent gaat zondag thuis tegen Sint-Laureins nog maar eens op zoek naar zekerheid over het behoud in derde provinciale. Geel-zwart houdt meerdere ijzers in het vuur, maar na de pijnlijke nederlaag tegen Baardegem is de onzekerheid weer wat toegenomen.

Toch liggen de kaarten allesbehalve slecht. Sint-Gilllis-Waas kan de reddingsboei gooien door zich op de laatste speeldag te handhaven in bevordering. Zelfs als de Waaslanders verliezen en naaste achtervolger Eernegem wint is er nog een aanzienlijk verschil in doelpuntensaldo (- 27 tegen - 34) als buffer voor Sint-Gillis-Waas dat het wel moet opnemen tegen titelkandidaat Sporting West Harelbeke.

De kortste weg voor VSV Gent is uiteraard zelf winnen van Sint-Laureins. Trainer Piet Lippens: “Ik heb niet zoveel informatie over die ploeg. Blijkbaar komen ze net als wij erg moeilijk tot scoren. Wij moeten vooral naar onszelf kijken en gaan niet te veel focussen op de tegenstander. De instelling van vorig weekend tegen Baardegem en het niveau dat we haalden in die match stemt me optimistisch. We voetbalden een hele reeks kansen bij elkaar. Als je op de lat trapt kan je spreken van pech. We misten ook een strafschop en verschillende andere goede mogelijkheden.”

“Het vervolg van de wedstrijd kon je zo voorspellen. De eerste tegenaanval van Baardegem leidde tot een strafschop en de 0-1. Het was een scenario dat we in de competitie te vaak hebben meegemaakt. Ik kan alleen maar hopen dat er bij ons deze keer meer efficiëntie is in de zone van de waarheid.”

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio