VoetbalEindronde 2de provinciale - Maarten HaeckJV De Pinte

“De daad bij het woord voegen”

De Pinte / Oudenaarde -

JV De Pinte vat zondag de eindronde met een uitwedstrijd bij KVV Ardennen aan nadat beide ploegen op de eerste speeldag werden vrijgeloot. Het bestuur van de rood-witten steekt haar steile ambitie om te promoveren niet onder stoelen of banken.

“Het is geen excuus maar we hadden een op papier gemakkelijker loting kunnen treffen”, meent voorzitter Maarten Haeck.

“KVV Ardennen eindigde in de B-reeks op de tweede plaats met 70 punten. Die ploeg werd alleen voorafgegaan door KRC Bambrugge dat liefst 77 punten behaalde. Het is misschien geen relevante vergelijking maar wij behaalden in een andere reeks slechts 54 punten. Bovendien beschikt VV Ardennen over het thuisvoordeel wat in een eindronde een niet te onderschatten troef is. Het is nu aan de spelers om te bewijzen dat zij eerste provinciale waard zijn. Velen verklaarden aan de onderhandelingstafel dat zij veel kwaliteiten hebben en hogerop willen. Zij kunnen nu de daad bij het woord voegen.”

Jullie zaten niet in een positieve flow?

“Wij behaalden in de laatste vijf wedstrijden van de reguliere competitie slechts vijf punten op vijftien waaronder één punt in de laatste drie wedstrijden. We verloren op de laatste speeldag op eigen veld met 1-4 van Sparta Ursel dat naar derde provinciale degradeert. Een beschamende prestatie dat om een positieve reactie vraagt. We zullen niet alleen een sportief hoger niveau moeten halen maar ook met een andere instelling op het veld moeten staan. Een over-mijn-lijkmentaliteit zal noodzakelijk zijn om van KVV Ardennen te winnen.”

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio