Basketbalscooore!league - Randy Oveneke Kangoeroes Willebroek

“Op zoek naar de negende plaats”

Willebroek -

De wedstrijd in de Scooore!League (B-poule) tussen Pepinster Wolves en Kangoeroes Willebroek wordt niet vanavond, maar wel zondagnamiddag (15.00u) in Hall Du Paire gespeeld. “Mits winst komen we naast ‘Les Pepins’ op de negende plaats”, zegt Randy Oveneke.

Vermits de achtste plaats en de play-offs niet meer mogelijk zijn, gaat Kangoeroes Willebroek de laatste week van de campagne 2015-2016 in. Na de wedstrijd van zondag in Pepinster volgt woensdag een thuiswedstrijd tegen Luik en zaterdag 7 mei tenslotte een trip naar rode lantaarn Leuven Bears.

“We willen een twee op drie en als het kan een perfect parcours om het seizoen af te sluiten. Met twee zeges eindigen we waarschijnlijk negende en mogen we spreken van een geslaagd seizoen”, aldus Oveneke. De Amerikaan Vernon Taylor (heup) en Xavier-François Robert (knie) komen dit seizoen niet meer in actie. De Amerikaanse center Tony Wroblicky wordt gerecupeerd.

Kangoeroes heeft met Anthony Chada een eerste versterking voor de volgende campagne gerealiseerd. De 27-jarige en 1m95 grote Antwerpse forward was dit seizoen enkele maanden bij eersteklasser Leuven Bears en tweedeklasser Melsele actief. Chada, ex-Charleroi, ex-Pepinster, ex-Gent, werkte in 2014-2015 al een seizoen bij de Rupelploeg af. “We zijn blij met de terugkeer van Chada. Met ook Terry Deroover, Randy Oveneke en Xavier-François Robert telt onze kern al vier Belgen. Misschien komt er nog een Belgische transfer”, aldus sportief manager Louis Casteels.

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio