voetbal4DE KLASSE ASVV Damme

Johnny Bleyaert: “Vreemde laatste match”

Johnny Bleyaert: “Vreemde laatste match”

Johnny Bleyaert (rechts) kan zijn afscheid bij Damme goed plaatsen. Foto: VDB

Damme -

Zondag wordt het voor SVV Damme een emotionele afscheidsmatch tegen SK Berlare. De Damse trainersstaf met Johnny Bleyaert voorop zou samen met de spelers met veel plezier de Damse aanhang met een onverwachte thuiszege uitzwaaien.

“Sowieso wordt het een vreemde match. De gedrevenheid bleef maar onvermijdelijk zwakt die af naar de laatste wedstrijd toe. Dit voelt wat aan als de deur dicht doen. Andere jaren gooi je gewoon je sportzak in de hoek, je spullen in de was en je denkt al aan de voorbereiding van het volgende seizoen”, vertelde Johnny Bleyaert.

“Ik kan mijn afscheid goed plaatsen maar voor andere mensen ligt het gevoeliger. We vormden een hele toffe bende, het familiale aspect voorop, maar nu wordt het contact minder intens. Doodjammer, als je alles kadert.”

“We hopen alleen dat het mooie werk dat we opbouwden niet voor niks was. Week na week daalt het animo en dat moet straks een halt toegeroepen worden. Zes volle seizoenen was ik T1 bij SVV, vijf jaar in provinciale en één jaar in nationale. Dat is vrij lang maar nooit ondervond ik problemen binnen de spelersgroep”, vervolgde Bleyaert. “Veel spelers die na zondag vertrekken, beslisten vlug en zonder te onderhandelen om andere oorden op te zoeken. Dat ging niet over geld, wel over loyaliteit aan de trainers. Nog één keer zullen we er alles uit persen, precies zoals tegen Dikkelvenne. Als we de pech tegen onder andere Eernegem, Westhoek en Adinkerke niet gekend hadden, zou het plaatje er ongetwijfeld anders uit gezien hebben. Goed, de realiteit is er nu eenmaal en na zondag gaat het leven verder.”

“Berlare is al zeker van de eindronde. Ik veronderstel dat die ploeg zich niet zal sparen maar op zijn elan zal doorgaan. Ik vind het trouwens een heel sterk team”, besluit Johnny Bleyaert...

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio