VOETBAL4DE KLASSE ASW HARELBEKE - Viktor Notebaert gaat voor een fantastische afsluiter van geslaagd seizoen

“Titel zou heel mooi extraatje zijn”

“Titel zou heel mooi extraatje zijn”

Viktor Notebaert (rechts) wil wat graag bij SW Harelbeke blijven. Foto: BART VANDENBROUCKE

Harelbeke -

Je las zo de opluchting vorige week bij spelers, bestuursleden, trainersstaf en supporters. De zo felbegeerde promotie was een feit. Toch is het verhaal nog niet geschreven. SW Harelbeke wil er ook nog de titel bij.

Harelbeke heeft het daarvoor eigenlijk niet in eigen handen. Enkel als het in Sint-Gillis Waas beter doet dan Knokke bij FC Pepingen, pakt het de titel. En daarop focussen de spelers zich.

Taak niet ten einde

“Dat we blij waren met de promotie spreekt voor zich”, zegt de jonge enthousiaste Viktor Notebaert. “Dat is het hele seizoen lang onze betrachting geweest. Toch is onze taak nog niet ten einde. We zijn voluit bezig met onze laatste wedstrijd. Het zou immers een bijzonder mooie afsluiter zijn om nog kampioen te worden. We weten dat we het niet zelf in handen hebben maar de kans zit er nog in, misschien zelfs meer dan we denken, tenminste als we eerst zelf winnen.”

Wat was voor Notebaert de basis van het succes?

“We hebben dit seizoen heel sterk verdedigd en vormden een hechte groep zonder strubbelingen. Bovendien geloofde iedereen constant in de goede afloop. Op het einde van het seizoen was dat erg belangrijk. Weet je dat we tegen geen enkele ploeg nul op zes behaalden. Telkens opnieuw waren we gebrand om te winnen.”

Over zijn eigen seizoen is Notebaert meer dan tevreden.

Af en toe beslissend

“Absoluut. Ik kreeg heel wat basisplaatsen en af en toe ben ik ook belangrijk of beslissend geweest. Het hoeft geen betoog dat ik wat graag bij deze club blijf. Vorig seizoen speelde ik met de beloften van Harelbeke kampioen. Stel je voor dat ik dat straks ook haal met de eerste ploeg. Dat zou fantastisch zijn. Maar laten we niet dromen en eerst bij Sint-Gillis Waas gaan winnen.”

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio