voetbal4DE KLASSE AFC Knokke - T2 Eddy Sys hoopt dat Frank Demouge als joker kan worden ingezet

“Liefst niet naast de titel grijpen”

“Liefst niet naast de titel grijpen”

Frank Demouge (midden) blijft onzeker voor de opdracht tegen Pepingen. Foto: marc van hecke

Knokke / Knokke-Heist -

Voor Royal Knokke is het hoofddoel, de promotie, binnen. Nu moet de kers nog op de taart maar Pepingen is een stugge rivaal. Knokke wil best nog 90 minuten lijden.

“Zo’n kans krijg je geen zes keer in je voetbalcarrière”, vertelde T2 Eddy Sys. “Dit wordt een speciale middag. In 2013 bereikten we eerste provinciale, in 2016 kunnen we doorstoten naar tweede nationale. We wisten dat er drie ploegen zouden promoveren en concentreerden ons daar op.”

“De titel zou uiteraard een extraatje betekenen maar daarom leggen we onze spelers geen druk op. Ze zijn mans genoeg om te beseffen dat dit een unieke kans is, net zoals dat het geval is bij het bestuur, de supporters en de trainers. Veel spelers hebben trouwens hun roots in tweede provinciale. Denk aan Maljers, Stroo, Pannecoucke of Van Moeffaert. Petje af voor die jongens, die stuk voor stuk meegroeiden.”

Vreemde ontknoping?

“Harelbeke is onze zwaarste belager maar ook Westhoek komt nog in aanmerking. Westhoek voetbalt immers tegen Adinkerke en dan is een monsterscore haalbaar. Onze tegenstander, Pepingen, kan net als Menen of Ingelmunster de eindronde halen. Best mogelijk dat het een vreemde ontknoping wordt zondag om kwart voor vijf”, vervolgt Sys.

“Thuis verloren we met 1-2 van een vreemd team maar als leider moet je jezelf bewijzen. We verwachten van onze spelersgroep simpelweg dat ze laten zien dat ze die eerste plek waard zijn.”

“Voor Frank Demouge wordt het moeilijk. Misschien kan hij de pijn verbijten, misschien nemen we hem als joker mee. Natuurlijk zou ik het erg vinden als we naast de titel grijpen. Voetbal leeft eindelijk weer onder de mensen in Knokke, er wordt druk over gebabbeld en gespeculeerd. Gelukkig daalde de stressfactor van honderd procent vorige zondag tot vijftig procent vandaag. Voorzitter Van Honsebrouck zal KRFC dwingen om tot het uiterste te gaan. Hij is veeleisend maar hij krijgt het toch maar allemaal mooi voor mekaar”, besloot Eddy Sys.

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio