BASKETBAL1STE PROVINCIALE (M) - KYLE ROBINSONBBC HOUTEM

“We werden gewoon twee keer afgetroefd”

Sint-Lievens-Houtem -

Kyle Robinson sneuvelde met Houtem in de finale, waarbij Sgolba Aalter een maatje te groot bleek. “In Aalter begonnen we nochtans uitstekend aan de wedstrijd. We begonnen in zone en verrasten Aalter met die aanpak”, weet Kyle Robinson.

“Aalter is doorgaans een ploeg die een zone aan flarden schiet, maar in onze eerste confrontatie lukte het hen niet. We voerden onze opdrachten uitstekend uit en leidden aan de rust met zes punten voorsprong. Na de rust schakelden we over naar mandekking omdat onze coach Peter Van Heule de sterke Aalterse afwerkers vreesde. Aalter hanteerde zone-press en maakte het ons moeilijk. Ze raakten op dreef en we gingen helemaal kopje onder. Eens het kalf verdronken, gingen we niet meer voluit, waardoor we nog tegen een twintiger aanliepen.”

“In Houtem probeerden we de scheve situatie recht te trekken. We bezondigden ons helaas aan te veel slordigheden, terwijl Aalter zich meester toonde in het plukken van rebounds. Aalter hield ons twee keer uit de wedstrijd en zette verdiend de finale naar zijn hand. Bovendien kenden we dan ook nog eens de pech dat Michiel Van Ginderachter uitviel met een enkelverzwikking. Hopelijk raakt hij opgelapt voor de bekerfinale. We misten ook Arne De Bruyn, die in de lappenmand ligt met een knieletsel. Zonder die twee sterkhouders stonden we uiteraard wel wat verzwakt.”

Robinson verkast naar Gent Hawks, maar wil eerst een afscheid in schoonheid. “We bereikten zowel in de competitie als de beker de finale. Het zou leuk zijn als we met een prijs kunnen afsluiten, al zal Latem-De Pinte B wel spelers uit derde klasse opstellen.”

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio