voetbal1e provincialeKFC Eppegem - Pieter Crabeels stopt met voetballen

“De titel pakken in mijn laatste match ooit”

“De titel pakken in mijn laatste match ooit”

Pieter Crabeels Foto: Kms

Eppegem / Zemst -

Stoppen op een hoogtepunt: het is de droom van elke atleet, maar het is slechts voor enkelen weggelegd. Pieter Crabeels krijgt dit weekend een unieke kans om een gouden randje rond zijn rijkgevulde voetbalcarrière te lassen.

Crabeels kwam als jong talent aan de oppervlakte bij Westerlo, maar kwam bij De Kemphanen niet volledig tot ontbolstering. Dankzij een Grand Cru-jaar bij tweedeklasser Deinze kruiste de vaardige aanvaller de radar van KV Mechelen en kreeg hij een herkansing op het hoogste niveau. Via Red Star Waasland, Heist en Cappellen kwam Crabeels bij zijn huidige club Eppegem terecht. Om een jaartje uit te bollen zouden kwatongen durven beweren. Niets is minder waar: Crabeels speelde een voortreffelijke campagne in het hart van de defensie en krijgt dit weekend de kans om als kampioen afscheid te nemen van het voetbal. “Stoppen op een hoogtepunt lijkt me geweldig”, aldus Crabeels (33). “De combinatie met mijn werk en gezin is niet langer haalbaar. Drie trainingen per week zijn absoluut noodzakelijk om op niveau te spelen, maar dat kan ik niet meer opbrengen. Tijdens mijn lange carrière behaalde ik nog nooit de titel, dus dat is een leemte op mijn palmares.

Constante competitie

Het zou schitterend zijn om op deze manier uit te zwaaien. Eppegem heeft een constante competitie gespeeld en de druk is door de promotie al van de ketel. Toch zou het zonde zijn om het kampioenschap te laten schieten. We mogen Schaarbeek zeker niet onderschatten, maar ik geloof niet dat we dit nog uit handen gaan geven. De spelerskern is gebrand op een sterke prestatie en gaat negentig minuten lang knokken voor elke bal.

Vorig weekend wilden we de titel al binnenhalen, maar in de slotminuut zagen we ons doel in rook opgaan. Die late gelijkmaker en het bijhorende puntenverlies waren een grote domper voor het elftal. We wilden voor de laatste speeldag zekerheid hebben op de titel, omdat de druk nu danig verhoogd wordt.

Het wordt zaak om geconcentreerd aan de aftrap te komen en de emoties niet de bovenhand te laten halen. Gelukkig hebben we een trainer die met beide voeten op de grond blijft staan en ons tot de orde zal roepen indien nodig.

Een voordeel aan de uitgestelde titel is dat we dit weekend thuis spelen. Het is altijd mooier om kampioen te worden voor onze eigen supporters en op ons eigen veld.”

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio