Tom Boonen zegeviert in Dernycriterium Hamme-Zogge

Tom Boonen zegeviert in Dernycriterium Hamme-Zogge

Foto: PHOTOPRESS.BE

De 35-jarige Tom Boonen (Etixx-Quick Step) heeft zaterdag het dernycriterium in het Oost-Vlaamse Hamme-Zogge gewonnen. Hij haalde het in de sprint van Tim Wellens. De Nederlander Lars Boom vervolledigde het podium. Iljo Keisse finishte als vierde, voor Kevin Pauwels.

De eerste reeks, over 20 ronden, was voor Oliver Naesen. Hij haalde het in de sprint nipt van Timothy Dupont. Joeri Stallaert moest genoegen nemen met de derde plaats. Tom Boonen en co. hadden zich laten verrassen. Boonen werd zevende, Iljo Keisse achtste gevolgd door Lars Boom en Tim Wellens.

In de tweede reeks ging de zege naar Laurens De Vreese. Hij kon onder anderen Timothy Dupont en Joeri Stallaert achter zich houden. Tom Boonen werd opnieuw zevende, Tim Wellens achtste.

De grote tenoren hadden hun krachten blijkbaar gespaard voor de finale. Op vijf ronden van het einde ontstond er een kopgroep met Tim Wellens, Kevin Pauwels en Lars Boom. Iljo Keisse hielp Tom Boonen bij dit gezelschap. Boonen van zijn kant reageerde op een uitval van Wellens, die twee mochten dan ook sprinten voor de eindzege. Tom Boonen trok uiteindelijk aan het langste eind.

Corrigeer

MEER NIEUWS