Terreinwagen raakt van weg en buitelt in gracht: vader van drie overleden

Het slachtoffer werd uit de auto geslingerd en lag eronder in de gracht. Foto: Frank Meurisse

Izegem - Bij een verkeersongeval langs de Rijksweg in Izegem is zaterdagmorgen in alle vroegte de 36-jarige Nico Verfaillie uit Emelgem overleden. De man werd uit een terreinwagen geslingerd en overleed even later in het ziekenhuis.

Nancy Meyfroidt en Nico Verfaillie keerden zaterdagmorgen rond 2 uur langs de Rijksweg terug van hun stamcafé 't Nieuw Paradijs in Lendelede toen het fout liep. Een jonge fietser zag de terreinwagen van het echtpaar een vreemd manoeuvre maken. “Het voertuig reed richting Roeselare. Het was net alsof de chauffeur gas bij gaf en dan de gracht indook. Er waren geen andere voertuigen bij betrokken”, aldus de jongeman. De wagen buitelde enkele keren in de gracht om dan op zijn zijkant te blijven liggen.

Nancy Meyfroidt, die zoals later zou blijken achter het stuur had gezeten, hing half uit de wagen. De 36-jarige Nico Verfaillie uit de Ardooisestraat uit Emelgem was uit het voertuig geslingerd en lag in de gracht onder de wagen. De hulpdiensten brachten hem op het droge. Een half uur later werd het slachtoffer door de dienst 100 en met politiebegeleiding overgebracht naar het ziekenhuis. Ondanks alle inspanningen is hij daar overleden.

De bestuurster, die niet had gedronken, raakte zwaargewond. Het ongeval is te wijten aan onaangepaste snelheid, meldt het parket.

Lees meer in Het Nieuwsblad editie Roeselare-Tielt-Izegem van maandag 2 mei

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio