Gaversesteenweg na twee jaar werken opnieuw open: “Oef!”

Gaversesteenweg na twee jaar werken opnieuw open: “Oef!”

De Gaversesteenweg werd officieel ingewandeld, met de harmonie op kop. Foto: lvi

Merelbeke -

Vlaggen en wimpels in de straten, veel volk op de been, dansende kinderen en een uitgelaten sfeer. De Melsenaren en Schelderodenaren zijn opgelucht dat de Gaversesteenweg opnieuw open is, na twee jaar werken. De vernieuwde straat werd zaterdag ingehuldigd.

“Na twee jaar hard werk en veel geduld en begrip van de bewoners is het werk eindelijk af”, zegt schepen van Openbare Werken Pascal Rousseaux (CD&V). “De twee dorpskernen zijn twee jaar afgesloten geweest van de rest van de wereld, en dat was vooral moeilijk voor de handelaars. Ze kregen dan wel een compensatie van de overheid, maar dat dekt natuurlijk hun verlies niet. We hebben goed trachten te communiceren en we hebben voor speciale wegwijzers gezorgd, zodat we de mensen er toch naartoe konden krijgen. Ik hoop dat hun zaken weer op gang komen.”

Rousseaux kreeg naar eigen zeggen positieve commentaren van de bewoners. “Oef, zeggen de bewoners. Ja, het heeft lang geduurd en het veroorzaakte overlast, maar het resultaat mag gezien worden, vertellen de mensen mij.”

De Gaversesteenweg werd in Melsen officieel geopend, waarna een stoet met de harmonie Sint-Cecilia op kop, naar Schelderode stapte. “De weg ligt nu goed voor de komende generaties”, zegt Rousseaux. “Hij is verkeersveiliger en we hebben de Scheldevallei gesaneerd door de collectorwerken. We gaan nog een evaluatie maken over de verkeersveiligheid en het onder controle houden van de snelheid.”

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio