voetbal4DE KLASSE A

Eernegem zakt

Eernegem zakt

Kapitein Andrew Bultynck baalt. Foto: Rudy Declerck

Eernegem / Ichtegem -

SK Eernegem begon gisteren tegen eindrondekandidaat SCT Menen aan een schier onmogelijke opdracht. Niet alleen moest er zelf gewonnen en moest Sint-Gillis-Waas verliezen van Harelbeke, ook moest Eernegem nog een doelsaldo van -7 zien op te halen. Het behoud zat er geen seconde in (1-5), waardoor SK volgend seizoen weer in eerste provinciale speelt.

“We stonden direct 0-1 achter, maar Dedeyne zette dat onmiddellijk recht”, vertelde kapitein Andrew Bultynck. “De 1-2 betekende het breekpunt. Een schande is deze degradatie allerminst, want dit was een sterke reeks. We wisten dat het moeilijk zou worden, maar na Nieuwjaar herpakten we ons toch sterk. De doodsteek kregen we in de laatste minuut in Sint-Gillis-Waas. Conclusie? Tja, we schoten net dat tikje te kort.”

“Nu, eerste provinciale wordt een leuke reeks met ambitieuze ploegen”, aldus Bultynck. “We zijn behoorlijk actief geweest op de transfermarkt en gelukkig speelden we kort op de bal toen het fout ging bij Adinkerke. In de breedte versterkten we ons sowieso. We willen eens een rustig seizoen draaien, want het was hier de voorbije seizoenen altijd hectisch. Telkens haalden we ons doel met de middelen die er waren. Zes jaar hielden we met een klein budget stand in bevordering. Wat telt, is dat de club gezond is. Trainer Alain Vanhegen heeft er echt àlles aan gedaan om ons erin te houden en met een klein extraatje zou dat ook gelukt zijn.”

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio