VOETBALEINDRONDE 1STE PROVINCIALE

Dimitri Iakovievski neemt alle twijfel weg voor Rapide Lebbeke

Dimitri Iakovievski neemt  alle twijfel weg voor Rapide Lebbeke

Bezoeker Koen Carlier op de huid gezeten door Matthias Benaïssa-Tahar. Foto: Gregory Van Gansen

Zelzate / Lebbeke -

Aangemoedigd door heel wat meegereisde supporters controleerde Rapide de wedstrijd en kon even voor het uur op een snelle tegenaanval de 0-1 op het bord brengen. Daarna mochten de boeken toe.

Het waren ook de bezoekers die het eerst de neus aan het venster staken maar De Vleesschauwer redde. Dahmany besloot kopte naast en een poging van Carlier ging voorlangs. Dan nam de thuisploeg over, een hoekschop van Jacobs passeerde iedereen. Bij een vrijschop van De Smet kwam de afvallende bal bij Maenhout die overhoeks voorbij de doelman mikte maar zij poging op lijn gekeerd zag door Coppens, de rebound van Hebberecht eindigde recht in de handen van Lauwerys. Het spel ging snel over en weer, maar de verdedigingen bleven baas.

Zelzate kwam furieus uit de kleedkamer maar Lauwerys bleef overeind op pogingen van Van Sprundel, De Smet en Jacobs.

Aan de overkant werd Iakovievski bediend door Bogemans maar kopte over. Meteen erna balverlies van de thuisploeg op de helft van Lebbeke. Iakovievski, de diepte ingestuurd, schoof de bal naast De Vleesschauwer binnen. Zelzate ging meteen op zoek naar de gelijkmaker was er na een hoekschop van Voet via Jacobs, De Smet en Blondeel dicht bij maar de bal eindigde aan de verkeerde kant van de paal zodat Zelzate ook de terugmatch verloor.

SCHEIDSRECHTER: ArysDOELPUNTEN: 58’ Iakovievski 0-1ZELZATE: De Vleesschauwer (81’ De Craene), Blondeel, Voet, Hebberecht (86’ Verhoeven), Maenhout, Van Sprundel (63’ Peric), Jacobs, Vereecke, Ucak, Benaïssa-Tahar, De SmetRAP. LEBBEKE: Lauwerys, Dahmany (54’ Nelis), Salvi, Coppens, Van Nijvel, Amazou, Bogemans (66’ Wauters), Wantens, Carlier, Verdeyen ( 80’ Van Der Heyden), IakovievskiGELE KAARTEN: Verdeyen, Wantens

INFO

zelzate0

R.Lebbeke1

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio