voetbal4DE KLASSE A

Knokke bekroont seizoen met titel

Knokke bekroont seizoen met titel

Een week na de promotie opnieuw feest bij Knokke, want nu is ook de titel binnen. Foto: VDB

Knokke / Knokke-Heist -

FC Knokke won gisteren zijn slotmatch met 0-3 op Pepingen en pakte zo, een week na de zekerheid over de promotie, ook de titel in vierde klasse A. Voor het blauw-witte bestuur, de sportieve staf met T1 Yves Van Borm en T2 Eddy Sys, de spelers én de aanhang was dit de uitsmijter van een geweldig seizoen.

“Fantastisch, we zijn zelfs los kampioen omdat Harelbeke niet verder raakte dan een 2-2 gelijkspel bij Sint-Gillis-Waas”, lachte ondervoorzitter Kristof Leliaert. “De titel hoefde in principe niet om te promoveren, maar het staat zoveel mooier op je palmares. De spelers begonnen met veel goesting en domineerden de hele match. Kyliaan Butsraen opende de score. Na de rust verdubbelde Ruben Vanraefelghem onze voorsprong op een stilstaande fase. Zo'n kwartier voor het einde kregen we een penalty tegen. Eerst kreeg Pepingen een vrije trap, waarop er nog een tweede volgde. Een aangeschoten bal in de muur betekende dat de bal op de stip ging, maar Kevin Pannecoucke stopte de elfmeter. Vijf minuten later kregen we zelf een lichte strafschop. Peter Van Der Heyden mocht die uit eerbetoon trappen omdat hij afscheid neemt van het actieve voetbal. Hij faalde niet, waarna hij zijn applauswissel kreeg.”

“Dit was de kers op de taart”, aldus Leliaert. “De bus met supporters zat eivol en een eindeloze sliert auto's kwam uit Knokke aangereden. Er was meer volk van de kust als uit Pepingen zelf. Nu nemen we wat rust en we gaan volgend seizoen de kat wat uit de boom kijken. Per slot van rekening legden we dit parcours vanuit tweede provinciale in vier seizoenen af. Dat is redelijk uniek, alleen Gullegem slaagde daar ook in. En zeg zelf, het wordt volgend seizoen toch een knappe reeks met onder andere Torhout, Izegem, Winkel, Gullegem, Harelbeke en Westhoek?”

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio