voetbal1ste provincialeEppegem 1 - Crossing Schaarbeek 0

Eppegem door dolle heen met de titel

Eppegem door dolle heen met de titel

Eppegem moest er lang op wachten, maar heeft de titel goed en wel op zak. Foto: Kms

Eppegem / Zemst -

Eppegem heeft zich op de valreep tot kampioen gekroond. Na een uur dominant voetbal tegen Schaarbeek, brak topschutter Gajanovic de ban en zette zijn team zo op weg naar de langverwachte titel.

“Zoals steeds openden we bijzonder sterk”, zei een dolgelukkige trainer Vanderidt. “We kregen een resem kansen, maar helaas bleef de openingstreffer uit. Er was totaal geen spoor van stress, gewoon gezonde agressiviteit en vooral veel grinta en goesting om de titel binnen te halen. De ploeg is er negentig minuten lang 100 procent voor gegaan en die inzet werd beloond met een doelpunt van Mirko Gajanovic. Deze titel is heel belangrijk: ik heb een massa blije gezichten gezien voor een club die dit dubbel en dik verdiend. Het voelt geweldig aan om iets terug te kunnen geven aan de supporters die ons tijdens het seizoen hebben gesteund. Het bestuur, de staf en de spelerskern waren in de wolken na het laatste fluitsignaal.”

Gregoire Vanderidt heeft met zijn Eppegem een uitmuntende campagne afgewerkt en trekt met zijn elftal naar vierde klasse. “Ik wil een extra pluim op de hoed van mijn spelers steken. Ze hebben onwaarschijnlijk hard gewerkt en een ijzeren discipline aan de dag gelegd. Tijdens de voorbereiding spatte de motivatie en gretigheid al van de trainingen en die inzet is heel het seizoen aanwezig gebleven. Zonder hard werk waren de knappe resultaten niet mogelijk geweest. Ik ben een veeleisende trainer, maar dat is nu eenmaal de enige manier om ergens te geraken en een doel te verwezenlijken. Ten slotte spreek ik mijn grote dank uit aan voorzitter en sportief verantwoordelijke Mark Talbut voor het vertrouwen. We zijn met deze club nog niet aan het einde van ons Latijn. De kwaliteit binnen de kleedkamer is van hoog niveau en ik denk niet dat de spelers al verzadigd zijn na deze competitie. Ik kijk dan ook reikhalzend uit naar de toekomst, maar nu moet er eerst gevierd worden.”

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio