WielrennenEliteDernyclassic Hamme - Eindwinnaar Tom Boonen hoopt dat Hamse dernyclassic een vervolg krijgt

Oliver Naesen en Dieter Claus verzorgen spektakel

Oliver Naesen en Dieter Claus verzorgen spektakel

Dieter Claus reed voor eigen volk een sterke wedstrijd. Hier naast Tim Wellens . Foto: Erik Westerlinck

Hamme -

De DJ-Matic dernyclassic, waarmee organisator Jurgen Mettepenningen een traditie wil starten tussen de voorjaarsklassiekers en de rittenwedstrijden, kreeg met Tom Boonen de verwachte winnaar. De grote massa vond de weg naar Hamme-Zogge nog niet.

Dat Tom Boonen de wedstrijd zou winnen stond in de sterren geschreven. Boonen was de man waarop de organisatoren hadden gerekend om de massa naar Hamme-Zogge te lokken. Maar zelfs gratis toegang bleek geen argument. Het regende wel niet, aangenaam lenteweer was het allerminst.

“Op de fiets heb ik zeker geen kou gehad. Het ging behoorlijk snel. Maar ik heb er wel van genoten”, vertelde Oliver Naesen die zijn allereerste dernywedstrijd reed en meteen ook de eerste manche won. “Ik wou wel eens weten hoe snel ik kon gaan. Dat viel dus heel goed mee. Daarom ben ik er alleen vandoor gegaan. Er waren hier toch heel wat supporters van mij. Die zien me niet zo vaak in eigen streek rijden. Samen met de profkoers in Berlare zal dit allicht de dichtste wedstrijd bij huis zijn die ik dit seizoen zal rijden”, vertelde de Berlarenaar.

Na de solozege van Naesen in de eerste reeks mocht Laurens De Vreese in de tweede reeks zijn solonummer opvoeren. De Mellenaar kreeg zo ook zijn deel van de aandacht na het sterke voorjaar dat hij al reed.

In de finale was het dan de beurt aan Dieter Claus. Claus woont in Hamme-Zogge en het dernycriterium was uiteraard het ideale moment om zich eens te laten zien. “Ik heb hier echt van genoten. Dit zal ik allicht nooit meer meemaken. Koersen aan de zijde van een wielermonument als Tom Boonen en dan zelf ook een halve koers in de finale alleen voorop mogen rijden.”

Dat Claus er niet meer aan te pas kwam wanneer het om de knikkers ging mag geen verbazing wekken. Eerst ging Kevin Pauwels in de aanval, hij kreeg nadien Tim Wellens en Lars Boom bij zich en tenslotte reden ook de ploegmakkers Keisse en Boonen het gaatje dicht. Dit vijftal ging samen de slotronde in. Boonen reed netjes weg, Wellens kwam alleen binnen als tweede, Boom won de spurt van de rest..

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio