WIELRENNENVROUWEN ELITEPK SCHELLEBELLE

Slechts brons voor eerste Oost-Vlaamse

Schellebelle / Boekhoute / Wichelen -

De Chileense Paolo Munoz toonde zich op het PK in Schellebelle de snelste van vier koplopers. De Boekhoutse Carolien Haers verschalkte nog het peloton en werd als vijfde eerste Oost-Vlaamse, maar ze moest zich verzoenen met brons.

Carolien Haers kampte met dubbele gevoelens op de laagste podiumtrede in Schellebelle. Door een wijziging van het reglement komen niet enkel de Oost-Vlaamse rensters in aanmerking voor het verdelen van de podiumplaatsen, maar automatisch ook alle rensters die de kleuren verdedigen van een Oost-Vlaamse ploeg. Dat resulteerde in een vreemd podium met de Finse Laura Vianionpaa als Oost-Vlaamse laureate, geflankeerd door de Israëlische Paz Bash en de Meetjeslandse Carolien Haers. De 32-jarige postbode uit Boekhoute verdedigt de kleuren van het Autoglas Wetteren CT dat collectief sterk uit de hoek kwam met vijf plaatsen in de top tien.

De koers werd in een beslissende plooi gelegd toen de Chileense Paola Munoz, Vianionpaa en de Wetterse ploegmaats Els Belsmans en Bash de krachten bundelden. Belsmans en Bash slaagden er niet in om hun gezellen af te schudden en op de streep toonde Munoz zich sneller dan Vianionpaa en Belmans. Haers ontliep nog de pelotonsprint, waar haar Franse ploegmaat Fiona Dutriaux de snelste was voor de Argentijnse Julia Sanchez en de Bambrugse Kaat Van Der Meulen. “Ik had misschien mee moeten glippen met mijn ploegmaats Belmans en Bash, want, nu zat ik gevangen in het peloton. In gewone elitekoersen trek ik me wel uit de slag. Voor het grote werk pas ik, want ik heb een slopende job met een zware bestelronde in Assenede. Het is jammer dat ik geen goud krijg. Na het PK tijdrijden kreeg ik zilver na een Letse.”

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio