FOTO. Jongeren stelen alles wat los staat, gemeente laat begaan: “We zijn ook jong geweest”

‘Poortje Pik’ leverde dit jaar een opvallend grote buit op. Foto: mph

Rijkevorsel -

Poortje-Pikkers hebben van zaterdag op zondag opnieuw een reeks slachtoffers gemaakt in het centrum van Rijkevorsel. Aan de kerk werden de diefstallen opgelost.

Het is een traditie in Rijkevorsel: tijdens de nacht van 30 april op 1 mei trekken jongeren door het centrum en nemen ze alles mee wat los op straat of in de voortuinen staat. De buit wordt gewoon uitgestald op het plein voor de kerk, waar de inwoners hun spullen kunnen ophalen.

Volgens de buurtbewoners lag er zondagochtend opvallend meer geleend goed dan de voorbije jaren. Fietsen, dranghekken, verkeersborden, vlaggen, tuinmeubelen, een speelhuisje voor kinderen, bloembakken, reclameborden, ... Niets is veilig voor de Poortje-Pikkers.

“Ik wist vanmorgen meteen hoe laat het was”, zegt Karel Van Ginneken, toen die de verdwijning van een viertal plantenbakken vaststelde. “Ik ben meteen naar de kerk gereden en staan stonden ze.” De man kan er wel om lachen. “Als jonge kerel heb ik ook dingen uitgestoken, al heb ik met Poortje Pik nooit meegedaan. Ik had de plantenbakken zaterdagavond kunnen binnen halen, maar ik had er niet meer aan gedacht.”

 

Corrigeer

MEER NIEUWS