In het Wildemanspark in Herent staat nog tot het einde van de zomer een monumentale bamboe-installatie van Herentenaar Georges Cuvillier. Die doet zo, na festivals als Tomorrowland en Lowlands, voor het eerst zijn eigen gemeente aan.

De installatie werd zaterdagavond feestelijk geopend. De bamboekunstwerkjes die de leerlingen van de Herentse scholen maakten, werden op een groot scherm geprojecteerd en de installatie werd feeëriek verlicht met vuurpotten. “Het is een emotionele avond”, zegt de kunstenaar. “Ik kreeg al heel veel enthousiaste reacties.”

De installatie werd gebouwd met 280 Chinese bamboestokken van elf meter lang. “Het resultaat is helemaal anders geworden dan de maquette”, zegt Cuvillier. “Omdat het park zo open is, wilde ik in mijn installatie meer intimiteit creëren. Binnenin maakte ik allerlei hoekjes waar het gezellig vertoeven is.” Cuvillier hoopt dat zijn installatie deze zomer dé ontmoetingsplek wordt voor zijn dorpsgenoten. “Mensen kunnen hier komen picknicken, een glaasje drinken... Ik kom alvast elke dag een kijkje nemen uit nieuwsgierigheid.”

Ook Pieter Taccoen van De Wildeman is opgetogen over het resultaat. “De installatie gaat in Herent over de tongen”, zegt hij. “Kunst mag niemand onberoerd laten.” De installatie zal deel uitmaken van de zomerevenementen in het park, te beginnen met later deze week Wild in 't Park.

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio