Tientallen vermisten na nieuwe scheepsramp met vluchtelingen op Middellandse Zee

Bij een nieuwe scheepsramp op de Middellandse Zee zijn vermoedelijk twintig tot dertig vluchtelingen om het leven gekomen. Dat meldt het Italiaanse persagentschap Ansa. De migranten vielen vrijdag in het water nadat er chaos was uitgebroken op hun boot, zegt de politie van het Siciliaanse Pozzallo op aangeven van ooggetuigen. Twee lichamen werden al geborgen.

Volgens de ooggetuigen wilden de vluchtelingen van hun bootje overstappen op een koopvaardijschip. Toen de crew van dat schip een ladder naar beneden liet, brak chaos uit en vielen tientallen mensen in het water.

De overlevenden, onder wie twee zwangere vrouwen en een man met een schotwonde aan de arm, werden naar Sicilië gebracht.

Ook al op vrijdag zonk een boot met vluchtelingen voor de kust van de Libische stad Sabratha, aan de grens met Tunesië. Het is niet duidelijk hoeveel mensen daarbij om het leven kwamen: de woordvoerder van de Libische marine, Ayoub Qassem, sprak over 21 geredde opvarenden en minstens 40 vermisten. Volgens ooggetuigenverslagen zou het aantal vermisten echter minstens dubbel zo hoog liggen.

Volgens de Internationale Organisatie voor Migratie (IOM) waren er 110 mensen aan boord van het schip en konden 26 van hen worden gered. De overige 84 zouden om het leven gekomen zijn, zo meldt de organisatie op Twitter.

Corrigeer

NIET TE MISSEN

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees