Ciney vangt bot voor het BAS en krijgt geen amateurlicentie

Ciney vangt bot voor het BAS en krijgt geen amateurlicentie

Foto: Mediahuis

RUW Ciney, momenteel uitkomend in derde klasse B, heeft ook via het Belgisch Arbitragehof voor de Sport (BAS) naast een licentie voor het amateurvoetbal voor het seizoen 2016-2017 gegrepen. Dat maakte Thibault De Gendt, competitiemanager van de Koninklijke Belgische Voetbalbond (KBVB), maandag bekend via Twitter.

Derdeklasser Ciney kreeg medio april rood licht van de Licentiecommissie van de KBVB. De Naamse club voldeed niet aan de voorwaarden tot het bekomen van de licentie van nationale amateurclub. Zo had Ciney op het laatste afgesloten boekjaar nog geen controle laten uitvoeren door een bedrijfsrevisor. Bovendien ontbraken in het licentiedossier betalingsbewijzen van lonen aan spelers, trainers en het personeel voor de maanden januari en februari. Ook in het kader van de bedrijfsvoorheffing en bepaalde belastingen bleef Ciney in gebreke. Ten slotte beschikte de club niet over een verzekering tegen arbeidsongevallen.

Ciney heeft via een eindronde in derde klasse B nog kans om volgend seizoen naar de eerste amateurreeks te promoveren en ging verhaal halen bij het BAS om alsnog de licentie te krijgen. De club met stamnummer 460 verdedigde zijn dossier afgelopen vrijdag, maar krijgt nul op het rekest. Ook het BAS zette het licht niet op groen, waardoor Ciney volgend seizoen niet in de eerste amateurreeks kan aantreden. Ciney overweegt om de beslissing aan te vechten voor de burgerlijke rechtbank.

Beerschot-Wilrijk, kampioen in derde klasse B, en Oosterzonen treden volgend seizoen sowieso aan in de hoogste amateurklasse. Bocholt, Sporting Hasselt, Ciney en Sprimont zouden via play-offs het laatste ticket verdelen, maar door het wegvallen van Ciney krijgt FC Luik - dat wel een licentie bemachtigde - nog een kans op ‘promotie’.

Corrigeer

MEER NIEUWS

Aangeraden