Dani Moreno wint slotrit in Asturië, Hugh Carthy pakt eindzege

Dani Moreno wint slotrit in Asturië, Hugh Carthy pakt eindzege

Foto: twitter

De Spanjaard Dani Moreno heeft maandag de slotrit in de 59ste editie van de Ronde van Asturias (Spa/2.1.) op zijn palmares gebracht. De renner van Movistar was na 121,5 kilometer van Bueno naar Uria de snelste van een groepje met drie. Hij klopte in de sprint Sergio Pardilla en diens Caja Rural-ploegmaat Hugh Carthy, die de eindzege op zak heeft.

In de laatste etappe van de 59ste editie van de Ronde van Asturias stond een korte etappe op het programma met op het eind de El Violeo, de laatste moeilijkheid van de dag over 3,8 kilometer, gemiddeld aan 7,8 procent.

Carthy begon als leider aan de slotrit en het duurde tot kilometer 40 vooraleer de vroege vlucht werd gevormd. Daarin vertoefden Aitor Gonzalez (Murias), Arnau Sole (Burgos-BH), Noel Gil (Spaanse selectie), Daniel Ginés (D’Amico), Jacobo Ucha (Radio Popular) en Micael Isidoro (Louletano). In het peloton controleerde Caja Rural voor leider Carthy en ging de voorsprong nooit hoger dan twee minuten.

Tuk op de dagzege stak ook Movistar een handje toe en op 41 km van de finish kregen we een samensmelting. Al was Ucha er intussen wel alleen vanonder gemuisd en probeerde hij solo zijn slag te slaan. Ook zijn poging zou stranden.

Op de Violeo ontbond Dani Moreno zijn duivels en kreeg hij nog drie andere renners met zich mee: leider Carthy en diens ploegmaat Pardilla en Frederico Figuereido die in afdaling zijn metgezellen weer zou moeten laten rijden. In de sprint toonde Moreno zich de snelste, goed voor zijn eerste overwinning van het seizoen. Eerder won de Spanjaard ook al vier ritten in de Vuelta en schreef hij de Waalse Pijl op zijn naam in 2013.

Voor de 21-jarige Hugh Carthy is het nog maar zijn vierde profzege in zijn carrière. Eerder won hij de openingsrit in de Ronde van Asturias en pakte hij een ritzege en de eindwinst in de Ronde van Korea in 2014.

Corrigeer


Het Nieuwsblad biedt meer dan 1.000 reeksen in 12 sporten aan. Zoek hierboven de uitslagen van uw favoriete club of surf naar onze uitslagenpagina.