Vijf medewerkers van Dierenkliniek onwel na inademen onbekende stof

Vijf medewerkers van Dierenkliniek onwel na inademen onbekende stof

Foto: if

Merelbeke -

In het Oost-Vlaamse Merelbeke zijn maandagnamiddag vijf personeelsleden van de Dierenkliniek van de faculteit Diergeneeskunde van de Gentse universiteit onwel geworden na het inademen van een onbekende stof. Dat zegt de lokale politie Regio Rhode & Schelde.

Het arbeidsongeval gebeurde rond 13.15 uur in de kelder van de veeartsenijschool, waar de werknemers aan het opruimen waren. “Er stonden onder andere bokalen met restanten van chemische producten. De vijf personen hadden de ruimte even verlaten en bij het terug binnengaan werden ze onmiddellijk onwel”, meldt de lokale politie.

“De slachtoffers werden overgebracht naar het ziekenhuis UZ Gent, terwijl de andere personen die zich nog in het gebouw bevonden geëvacueerd werden. Volgens de eerste metingen van de brandweer was er geen explosiegevaar en ook alle andere metingen bleven negatief.”

De slachtoffers verkeerden niet in levensgevaar. Het ging om meerderjarige werknemers van de Universiteit Gent. Het gebouw kon rond 15 uur weer betreden worden. Ook de kelder van het gebouw was na metingen en verluchting door de brandweer opnieuw toegankelijk.

Corrigeer

IN HET NIEUWS

Verkiezingen in jouw gemeente:

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees