Coach Bemelmans stapt op: “Als de motivatie van de coach groter wordt dan die van de speler...”

Coach Bemelmans stapt op: “Als de motivatie van de coach groter wordt dan die van de speler...”

Foto: AFP

Daniel Meyers is niet langer coach van tennisser Ruben Bemelmans (ATP 186). Dat maakte Meyers maandag bekend in een persmededeling.

Meyers, de mecenas en voorzitter van het project Hope and Spirit, waarbij het de bedoeling is om jongeren naar de nationale of internationale tennistop te brengen maar hen daarnaast ook een school- of universitaire opleiding aan te bieden, werkte de voorbije twee jaar samen met Bemelmans. Vorig jaar leverde die samenwerking nog een 84e plaats op de wereldranglijst op, dit seizoen is hij - onder meer door een rugblessure - weggezakt naar de 186e plaats.

“Ik ben er zeker van dat om een plaats in de top honderd vast te houden, de speler basisprincipes zoals volharding en toewijding moet respecteren”, klonk het in de mededeling. “Hij moet zijn privéleven op de tweede plaats zetten en de engagementen ten opzichte van zijn coach naleven. Als de motivatie van de coach groter wordt dan die van de speler, is het tijd om te veranderen. Ik coach Ruben dus niet meer, maar hij blijft wel aan de slag bij het Hope and Spirit International Pro Team. Ik wens hem nog veel succes op het ATP-circuit.”

Corrigeer

Het Nieuwsblad biedt meer dan 3.000 reeksen in 28 sporten aan. Zoek hierboven de uitslagen van uw favoriete club of surf naar onze uitslagenpagina.