Lefevere strijkt plooien glad met Baloise Belgium Tour: Etixx-Quick Step toch met sterke ploeg aan de start

Lefevere strijkt plooien glad met Baloise Belgium Tour: Etixx-Quick Step toch met sterke ploeg aan de start

Tony Martin Foto: Photo News

De Belgische wielerformatie Etixx-Quick Step komt wel degelijk met een sterke formatie aan de start van de Baloise Belgium Tour (1.BC). Dat heeft organisatie Golazo dinsdag laten weten in een persbericht.

Onlangs raakte bekend dat manager Patrick Lefevere (voorlopig) geen team in de Baloise Belgium Tour wilde laten starten. “Met de belachelijke voorwaarden die nu op tafel liggen, vertik ik het om er te rijden. Ik ben geen armoezaaier”, liet hij toen in de kranten optekenen. Intussen kwam er een gesprek met de organisatie en zijn de plooien gladgestreken.

De Belgische formatie start er met tal van toppers, Tom Boonen is er echter niet bij. “Tony Martin is drievoudig winnaar van de Baloise Belgium Tour, hij won de edities van 2012 tot en met 2014. Maar ook Zdenek Stybar, Niki Terpstra en Stijn Vandenbergh zijn renners die op dit parcours met de grootste ambities zullen starten. Nog vier Belgen - Laurens De Plus, Iljo Keisse, Yves Lampaert en Julien Vermote - vervolledigen het achttal”, meldt de organisatie dinsdag.

Koersdirecteur Rob Discart is zeer tevreden met de sterke EQS-formatie. “We hebben een goed gesprek gehad met Patrick Lefevere, zoals elk jaar trouwens. Hij bevestigde me dat zijn ploeg er graag bij is in de Baloise Belgium Tour en dat ze met een sterk geheel aan de start zullen staan. Dat blijkt effectief ook uit de definitieve samenstelling ervan”, klinkt het.

De Baloise Belgium Tour start op woensdag 25 mei in Beveren en eindigt na vijf dagen, op zondag 29 mei, in Tongeren. Vorig jaar kroonde Greg Van Avermaet zich tot eindwinnaar, hij haalde het voor Tiesj Benoot en Gaetan Bille

Corrigeer


Het Nieuwsblad biedt meer dan 1.000 reeksen in 12 sporten aan. Zoek hierboven de uitslagen van uw favoriete club of surf naar onze uitslagenpagina.