Studenten PXL organiseren tweedehandskledingmarkt

Studenten PXL organiseren tweedehandskledingmarkt

Foto: Facebook

Hasselt - Twee PXL-studenten van de richting Communicatiemanagement organiseren Worn-up, een duurzame kledingmarkt met tweedehandskleding in Hasselt. Dat doen ze omdat ze vinden dat mensen te vaak en te snel goede kleren weggooien.

"We vinden dat mensen te vaak bruikbare kleding weggooien omdat we ze niet meer willen dragen." Dat zeggen Olivia Coppin en Brit Vanderaerden, twee PXL studenten van de richting Communicatiemanagement. Daarom organiseren ze op 7 mei Worn-up, een markt waarbij iedereen kan snuisteren door standjes met tweedehandskleding. "We zagen een mogelijkheid om een markt te organiseren waar iedereen kan samenkomen om zijn of haar supellen te kopen en te verkopen."

Het duo combineert in dit nieuwe concept een tweedehandsmarkt met workshops. Die gaan door in het Modemuseum van Hasselt en worden begeleid door Rita Poelmans, een vaste workshopbegeleidster bij Singer. Zo kunnen deelnemers bijvoorbeeld leren hoe ze een stuk stof kunnen omtoveren tot een zomerse handtas. 

Als je je uitpuilende kleerkast beu bent, is het ook mogelijk om zelf een standje te huren op de markt. Zo kan je je tweedehandskleding, -juwelen, -handtassen, en -accesoires verkopen terwijl je geniet van lokale specialiteiten. 

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio