Chef Lieven Lootens: “Het geeft een boost als klanten naar het groentenmenu vragen”

© mco

Chef Lieven Lootens gooit hoge ogen in de jongste uitgave van de Groene GaultMillau. In de gids, die de beste groenterestaurants bundelt, haalt 't Aards Paradijs in Merendree de hoogste score van vijf radijzen. Zijn Gentse zaak Naturell heeft er vier gekregen.

MATTHIAS COLPAERT

Lieven Lootens is verrast als we hem zeggen dat hij in totaal negen radijzen verzamelde in de Groene GaultMillau. “Ik was uitgenodigd voor de bekendmaking en wist dat ik een vermelding had, maar ik had het veel te druk in het restaurant”, zegt Lootens.

En dat typeert de chef kok uit Merendree: koken is zijn leven en dan komen onderscheidingen op de tweede plaats. “Maar het is natuurlijk bijzonder leuk, want groenten zijn mijn grootste passie, ik werk er heel graag mee. Met groenten kan je tonen wat je als kok waard bent”, zegt Lootens.

“Als je een kreeft op tafel zet, dan gaan de mensen er ergens wel vanuit dat het lekker zal zijn, maar ik verras mijn klanten liever met een aardappel. Dan pas zie je de verbazing op hun gezicht.” Als het trouwens van de chef uit Merendree afhangt dan schakelt hij zo snel mogelijk over op een keuken met enkel groenten.

INFO

www.aardsparadijs.be

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio