Petanque saai? Niet op deze manier!

Petanque saai? Niet op deze manier!. Video: Kaltura

Petanque een sport voor gepensioneerde? Zeker niet! Dat bewijst de vzw Extreme Petanque, zij brengen een nieuwe variant van het gewone petanquespel. “Je moet nog altijd de grote petanqueballen naar het mikballetje gooien, maar het wordt op grotere afstand gespeeld en met obstakels.” zegt Tom Blight (39) voorzitter van Extreme Petanque.

 “Onze vzw is ontstaan nadat mijn vrienden en ik na wat alcohol petanque aan het spelen waren, maar we vonden het nogal saai. Dus besloten we om steeds verder te gooien en er obstakels tussen te steken, zoals bomen of muren. Het leek ons een leuk concept en lijkt geweldig te werken.” legt Tom uit. “We deelden onze video’s op social media en mensen pikten het op. Nu hebben wij ook een eigen website en facebookpagina, waar wij video’s en foto’s delen van iedereen die ons iets doorstuurt. Ondertussen staan wij op heel wat events , om daar Extreme Petanque te spelen, de randanimatie te verzorgen enzovoort. De interesse groeit dus enorm.”

In 2017 wil de vzw voor het eerst een WK Extreme Petanque organiseren in Gent, wat een wereldprimeur zou zijn. “Wij zoeken nog partners om ons daarbij te helpen en mikken op 20 deelnemende landen. Als het WK hier zou kunnen plaatsvinden, zou dat fantastisch zijn.”

Om zelf inspiratie op te doen, of je video’s te delen surf je naar https://www.facebook.com/extreme.petanque/

Corrigeer

IN HET NIEUWS

Verkiezingen in jouw gemeente:

Meest Gelezen

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees