Anthony Knockaert: “De Standard-supporters denken dat ze hun club controleren”

Anthony Knockaert: “De Standard-supporters denken dat ze hun club controleren”

Foto: Photo News

Anthony Knockaert heeft nog eens uitgehaald naar zijn ex-club Standard. De Frans-Belgische aanvaller verwijt de Rouches een gebrek aan ambitie, en heeft zijn vragen bij de supporters die - volgens Knockaert - “denken dat ze alles controleren bij hun club”.

Tussen Anthony Knockaert en de Standard-supporters is het sinds zijn plotse vertrek afgelopen winter naar de Engelse tweedeklasser Brighton & Hove Albion geen grote liefde meer. Het vertrek van de kwieke aanvaller viel slecht bij het Luikse publiek, en Knockaert lustte de zure reacties daarop niet.

In het Franse voetbalmagazine So Foot schiet de Franse Belg nog eens op zijn ex-ploeg: “Mijn verblijf in Luik was slechts een voetnoot in mijn carrière. Laat ons eerlijk zijn: die supporters daar zijn niet normaal. Ze denken dat ze de club controleren. Ik was er gewoonweg niet gelukkig, er was geen ambitie. Ik moest daar echt vertrekken, daar bestond geen twijfel over. En toen kwam Brighton.”

Knockaert legt uit hoe zijn vertrek tot stand kwam: “Ik had voor het eerst contact met Brighton in januari. Ik was op stage met Standard toen mijn manager me vertelde over hun project. Het beviel me meteen, want ze speelden toch om de promotie naar de Premier League. Ik heb niet getwijfeld: ik had er al gespeeld met Leicester, en ze hebben een geweldig stadion. En dan spreek ik nog niet over het trainingscentrum, dat misschien wel het indrukwekkendste is in de Engelse tweede klasse.”

Op het sportieve vlak gaat het Anthony Knockaert en Brighton voor de wind: zaterdag bepalen ze in een rechtstreeks duel tegen het Middlesbrough van Julien De Sart (ook ex-Standard, nvdr) wie rechtstreeks promoveert naar de Premier League.

Corrigeer

MEER NIEUWS

Aangeraden