Bank laat Australische vrouw per ongeluk miljoenen in het rood gaan

Bank laat Australische vrouw per ongeluk miljoenen in het rood gaan

Foto: AFP

In Australië moet een studente voor de rechtbank verschijnen nadat ze miljoenen dollars had afgehaald toen bleek dat de bank haar per vergissing een ongelimiteerde kredietlijn had gegeven. Dat melden Australische media. De 21-jarige vrouw werd woensdag opgepakt toen ze op het vliegtuig wilde stappen naar Maleisië.

De vrouw had kort voor haar 18de verjaardag in 2012 een rekening geopend bij de Westpac Bank in Sydney. Toen bleek dat de bank haar per ongeluk ongelimiteerd in het rood liet gaan, haalde ze op korte tijd miljoenen Australische dollar af zonder dat de bank haar tegenhield. Volgens haar advocaat spendeerde de chemiestudente een miljoen dollar aan luxegoederen zoals handtassen.

Volgens de politie begon vier jaar geleden al een fraude-onderzoek. Pas in maart werd een aanhoudingsbevel uitgevaardigd. De vrouw wordt er nu van beschuldigd op oneerlijke wijze financieel voordeel te hebben verkregen door misleiding. Volgens de advocate van de studente kan de politie echter moeilijk bewijzen dat de vrouw het geld illegaal uitgaf. Op 21 juni moet de vrouw opnieuw voor de rechter verschijnen.

Corrigeer

NIET TE MISSEN

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees