Adam Hansen start in veertiende grote Ronde op rij: “Ook nu proberen mezelf te laten zien”

Adam Hansen start in veertiende grote Ronde op rij: “Ook nu proberen mezelf te laten zien”

Foto: Photo News

Eén van de namen in de negenkoppige Lotto Soudal-selectie voor de Giro d’Italia is Adam Hansen. Vorig jaar reed de Australiër met de Vuelta zijn dertiende opeenvolgende Grote Ronde uit, een absoluut record. Hij start nu in zijn veertiende Ronde op rij.

“Het is ongelofelijk dat ik al zo ver geraakt ben”, zegt de bijna 35-jarige Australiër, “maar ik behandel deze wedstrijd net zoals alle andere koersen, ongeacht de hoeveelste Grote Ronde het is. Ik wil opnieuw veel betekenen voor de ploeg en mijn werk opknappen, ook al heb ik al tonnen ervaring in dergelijke rittenwedstrijden. Voor mij is het iets geworden dat ik gewoon heel graag doe. Ik ben alvast heel gemotiveerd om opnieuw alle Grote Rondes te rijden dit seizoen. Ik hou van de manier van koersen in deze wedstrijden. Het is een mengeling van verschillende types parcoursen, ik voel me goed op die wegen en ik vind het leuk om koers achter koers te rijden.”

Hansen houdt meer van de Giro dan van de Vuelta of Tour. “Ik vind Italië een heel leuk en mooi land, ook de sfeer is hier fantastisch”, zegt hij. “Tijdens de etappes passeren we regelmatig voorbij wondermooie plaatsen. In al die jaren heb ik het hele land al doorkruist en ik heb prachtige plekken gezien, ook de niet-toeristische plaatsen. Het is die ongerepte natuur waar ik het meeste bewondering voor heb.”

“Uiteraard is het niet altijd rozengeur en maneschijn”, gaat hij verder. “De Giro heeft een heel lastig parcours en ook de weersomstandigheden zijn niet altijd even goed. Je weet gewoon op voorhand dat het geen gemakkelijke wedstrijd zal worden. Al hou ik wel veel goeie herinneringen over aan deze wedstrijd met ritwinst voor André Greipel of Mark Cavendish een aantal jaren geleden. Telkens was ik hun luitenant in de sprint, het geeft voldoening als je werk beloond wordt met een overwinning voor het team. Zelf heb ik ook al een etappe gewonnen, dat was in 2013 in Pescara. Het was een hele lastige rit met veel beklimmingen, die geteisterd werd door slecht weer en valpartijen. Het was fantastisch om de dagzege daar te bemachtigen, ik zal dat nooit vergeten.”

“Dit jaar zal ik opnieuw proberen om mezelf te laten zien. Misschien dat ik kan meespringen met een ontsnapping of voor een goed resultaat kan gaan in sommige ritten. Ik kan nu nog niet voorspellen waar en wanneer ik zal proberen toeslaan, dat hangt ook grotendeels af van de orders van de ploegleiders”, eindigt hij.

Zowel in de Giro (in 2013) als de Vuelta (2014) won Hansen al een etappe.

Corrigeer


Het Nieuwsblad biedt meer dan 1.000 reeksen in 12 sporten aan. Zoek hierboven de uitslagen van uw favoriete club of surf naar onze uitslagenpagina.