Dragons dicht bij nieuwe titel in hockey

Dragons dicht bij nieuwe titel in hockey

Foto: BELGAA

Dragons is goed op weg om zijn Belgische titel in het mannenhockey te verlengen. Het team uit Brasschaat versloeg donderdag Racing in de heenwedstrijd van de finale in de play-offs met 4-3.

Racing begon wel het beste aan de partij. Via Red Lion Tom Boon klommen de Brusselaars op voorsprong, maar Jeremy Celis stelde nog voor de rust gelijk. Na de pauze zorgde opnieuw Tom Boon voor de 1-2, maar toen scoorde de thuisploeg, via doelpunten van Florent Van Aubel (op strafcorner), Matthew Cobbaert en Thomas Briels, drie keer tegen. Tom Boon milderde nog tot 4-3. Zondag (15u30) staat de return geprogrammeerd.

In de kleine finale eerder op donderdag versloeg Braxgata in de heenmatch Léopold met 3-0. Het Boomse team neemt met de overwinning een stevige optie op de derde plaats, die goed is voor de kwalificatie voor de Euro Hockey League (EHL) volgend seizoen. Zondag (10u30) wordt de terugmatch gespeeld, net als de grote finale op het terrein van Dragons.

Corrigeer

Het Nieuwsblad biedt meer dan 1.000 reeksen in 12 sporten aan. Zoek hierboven de uitslagen van uw favoriete club of surf naar onze uitslagenpagina.