Duo veroordeeld voor uithongeren hond

Halle - Een gewezen koppel uit Halle dat vorig jaar hun hond Shana liet verhongeren, is door de correctionele rechtbank veroordeeld voor dierenmishandeling.

De vrouw ,waarbij de hond in februari vorig jaar uitgemergeld werd teruggevonden, moet een werkstraf van honderd uur uitvoeren. Haar toenmalige vriend, die samen met haar de hond adopteerde, werd veroordeeld tot een geldboete van 2.400 euro, waarvan de helft met uitstel.

De vrouw haalde voor de rechtbank aan dat ze niet langer voor de hond kon zorgen omdat ze van een uitkering leefde en zwanger was van haar derde kind. Haar zeven jaar jongere vriend van destijds stelde dat hun relatie verbroken was, hij niet bij zijn vriendin woonde en hij dus niet meer instond voor de zorgen van de hond. Het dier werd uiteindelijk aan zijn lot overgelaten en stierf een hongerdood. De rechter had echter geen oren naar de argumenten en oordeelde dat beiden samen de hond hadden geadopteerd en er dus ook beiden voor verantwoordelijk waren.

De zaak deed vorig jaar heel wat stof opwaaien op sociale media nadat een foto van de uitgemergelde hond werd gepost op Facebook door medewerkers van het dierenasiel FSCAP uit Heikruis die het kadaver waren gaan ophalen. De eigenares van de hond verhuisde kort nadien naar de kust omdat ze overal op de zaak werd aangesproken.

Corrigeer

IN HET NIEUWS

Verkiezingen in jouw gemeente:

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees