CLUBNIEUWS. Anderlecht mikt op Servisch talent, ook Standard klopt aan bij KV Mechelen

KV Mechelen zit nog volop verwikkeld in de strijd om play-off 2, maar ook op transfervlak zijn het drukke tijden voor de Maneblussers. Zowel Anderlecht als Standard trekken nadrukkelijk aan de mouw van een topspeler. En Anderlecht werkt niet enkel aan het transferdossier van Sofiane Hanni, maar mikt ook op een Servische linksbuiten.

Voetbalredactie

ANDERLECHT. Anderlecht mikt op Servisch talent Mihajlovic

Anderlecht is geïnteresseerd in Nemanja Mihajlovic (20). Volgens Servische media deed RSCA bij Partizan Belgrado al een bod op de linksbuiten, maar zover is het nog niet. Paars-wit hield wel al verkennende gesprekken. “Er is veel interesse voor Mihajlovic, maar Anderlecht is het meest concreet”, stelde Partizan-manager Bojan Ostojic.

De Servische belofte-international zit dit seizoen aan drie goals en twaalf assists in twaalf duels voor Partizan, maar ligt wel nog vast tot 2019. Anderlecht ziet in hem een talent als Sergej Milinkovic-Savic, de Serviër die in 2014 voor 1 miljoen naar Genk kwam en in 2015 al voor 10 miljoen werd verkocht aan Lazio.

Woensdag meldde ook KV Mechelen-voorzitter Johan Timmermans zich op Anderlecht. Hij ging met Herman Van Holsbeeck eten in het Italiaanse restaurant La Bella Vita en de twee hielden constructieve gesprekken over de transfer van Sofiane Hanni. Malinwa liet weten dat er zich negen buitenlandse clubs gemeld hebben en ook Standard ligt op de loer, maar Hanni gaf zijn woord aan paars-wit en is zo goed als rond met de Brusselaars. Volgende week worden de gesprekken voortgezet nadat paars-wit heeft besproken welke financiële inspanning nog mogelijk is na het eerste bod van 1,5 miljoen.

Tot slot gaat Anderlecht in beroep tegen de twee speeldagen schorsing die verdediger Kara Mbodj kreeg voor zijn charge op Akpala. Vooral Hasi drong daarop aan. Tegen Oostende kan de coach de Senegalees nog wel vervangen, maar in de topper tegen Club wil hij hem graag recupereren. Het beroep wordt vandaag behandeld.

STANDARD. Standard wil ook Cissé weghalen bij Mechelen

Standard gaat resoluut voor Ibrahima Cissé. De 22-jarige verdedigende middenvelder speelde al 42 matchen voor Standard, waar hij werd opgeleid, maar verhuisde in de zomer van 2014 naar Malinwa, dat zich niet gewonnen geeft. Vorige week deed het Cissé een nieuw contractvoorstel. Een alternatief voor Standard is Angban (STVV). Wie KV Mechelen al zeker ziet vertrekken, is Ben Khalifa. De 24-jarige Zwitserse aanvaller, gehuurd met optie, is misnoegd over het gebrek aan speelkansen.

ZULTE WAREGEM. Einde seizoen voor Thiam, Sami mag vertrekken

© Photo News

Veel valt er voor Zulte Waregem niet meer te winnen in Play-off 1. Dury hoopt alvast om toch nog een driepunter binnen te halen. Vanavond krijg het daar de kans toe in Genk. Al zal dat zonder Mame Thiam moeten gebeuren. De Senegalese aanvaller liep weer een scheurtje op in de knie en keert misschien al meteen terug naar Juventus. Dury is zeer open naar volgend seizoen toe. “Ik heb Joël Sami al ingelicht dat hij mag vertrekken.” De 31-jarige verdediger kwam afgelopen zomer aan bij Essevee en heeft na dit seizoen nog een jaar contract. Verder zijn D’Haene en Mendy einde contract. Ook D’Ulivo, Ekangamene en Aneke mogen vertrekken. Huurlingen Storm en Poletanovic keren terug naar Club en Gent. De Ridder wil Essevee houden. “Van de huidige kern zullen we zo’n 16 à 17 spelers behouden. Dat wil zeggen dat we 6 à 7 jongens moeten aantrekken. Maar geld om transfers te doen is er quasi niet.” Essevee gaat dus op zoek naar jongens die einde contract zijn en huurlingen.

KV OOSTENDE. Interesse in Zimbabwaanse spelverdeler

Afrikaanse bronnen melden dat KV Oostende erg geïnteresseerd is in Khama Billiat, een Zimbabwaanse spelverdeler die bij het Zuid-Afrikaanse Ajax Cape Town speelt. Eerder werd hij ook aan Club Brugge gelinkt.

WAASLAND-BEVEREN. Waaslanders denken aan Cools

In zijn zoektocht naar versterking denkt Waasland-Beveren aan Jens Cools van Westerlo.

Meer over RSC Anderlecht

Meer nieuws

Video

Keuze van de redactie