CLUBNIEUWS. Stijnen dicht bij comeback in eerste klasse, blessurezorgen bij Club

CLUBNIEUWS. Stijnen dicht bij comeback in eerste klasse, blessurezorgen bij Club

Stijn Stijnen kwam met ex-ploegmaat Ivan Leko al naar diens nieuwe ploeg STVV kijken in Lokeren Foto: Jeffrey Gaens

De beslissing in de titelstrijd nadert, maar intussen kampen onze topclubs wel met kwaaltjes allerhande: bij Club Brugge zijn er kleine twijfels rond de fitheid van het trio Vormer, Refaelov en Diaby, terwijl men bij Anderlecht zoekt naar oplossingen voor de langdurig geblesseerden Najar, Obradovic en Leya-Iseka. Onze dagelijkse lading clubnieuws!

Kleine twijfels rond Vormer, Refaelov en Diaby

Club Brugge trainde maar vier keer in de aanloop naar de match tegen Gent, maar Preud’homme moest toch enkele bepalende spelers extra rust gunnen. “Vormer, Diaby en Refaelov hebben wat kleine probleempjes, wat last die na elke wedstrijd wel terugkeert”, verklaart de Brugse coach. “Dat bijvoorbeeld Lior soms last heeft aan de buikspieren is niet nieuw. We zullen morgen (vandaag, nvdr.) zien wie fit raakt.” Verwacht wordt dat het drietal normaliter inzetbaar is.

Praet vertrekt zeker

Dat Dennis Praet volgend seizoen nog voor Anderlecht speelt, is heel onwaarschijnlijk. In Italiaanse media ­bevestigde vader Herman Praet nog eens dat zijn zoon zeker vertrekt en dat Fiorentina met trainer Paolo Sousa een interessante piste is. Al wacht de clan-Praet ook nog op andere aanbiedingen.

Andy Najar (kruisband) gaat vanaf zondag drie tot vier maanden revalideren in Amerika. Ivan Obradovic en Aaron Leya ­Iseka raken normaliter klaar om de voorbereiding volgend seizoen volledig fit aan te vatten.

AA Gent haalt verdediger weg bij WS Brussel

AA Gent heeft zijn eerste zomertransfer beet: de 21-jarige Senegalese centrale verdediger van White Star Brussel Noël Soumah. De kampioen in tweede klasse heeft schulden en moest afgelopen week zijn licentiedossier verdedigen voor het Belgisch Arbitragehof voor de Sport. Dat AA Gent WS Brussel, waar makelaar Mogi Bayat stevig binnen zit, zou geholpen hebben, daar moet AA Gent-directeur ­Michel Louwagie eens goed mee lachen. “Integendeel, ik zou het eerder koopmanskunst noemen. Door de situatie van Brussel hebben we een goede zaak gedaan”, zegt hij. “De speler was zo goed als van Zulte Waregem, maar door de omstandigheden hebben wij hem nu kunnen aantrekken voor minder geld dan we anders zouden betalen.”

Stijn Stijnen dicht bij STVV

STVV en Ivan Leko maken werk van hun nieuwe technische staf. Stijn Stijnen, ex-ploegmaat van Leko bij Club Brugge, ligt in poleposition om het trainersteam rond Leko te versterken. Zowel de functie van T2 als die van keeperstrainer ligt nog open. Bij STVV viel de voorbije week trouwens niet alleen de naam van Stijnen als nieuwe keeperstrainer. Ook Davy Schollen en Jos Beckx werden herhaaldelijk genoemd. Maar Beckx, die Standard verlaat, zou eerder in een coördinerende rol aan de slag gaan. Edward Still blijft op post als T3, net als fysiektrainer Eddie Rob.

Tegen Charleroi neemt William Dutoit zijn plaats onder de lat terug in, na de disciplinaire schorsing. Dussaut krijgt de voorkeur op Bagayoko als rechtsachter. Allan is out door een hamstringblessure. Door tal van kwetsuren krijgen jongeren Verbeek en Castro Montes voor het eerst een plaats in de kern.

Ook KV Mechelen meldt zich voor Schrijvers

Siebe Schrijvers wordt ook volgend seizoen uitgeleend door Racing Genk. Naast Waasland-Beveren, waar Schrijvers het huidige seizoen afmaakt en Zulte Waregem, heeft ook KV Mechelen zich gemeld als kandidaat-huurder. In de loop van volgende week wordt een beslissing verwacht.

Middenvelder Ruslan Malinovskyi wordt op 18 of 19 mei geopereerd door dokter Koen Lagae in Antwerpen. Malinovskyi zal na zijn operatie ook in ons land revalideren bij Lieven Maesschalck. Alles gebeurt in overleg tussen zijn moederclub Shakhtar Donetsk en Genk.

Malinwa rondt nu al kaap van 5.000 abonnementen

KV Mechelen voert volop campagne voor het vernieuwde stadion en verkocht na amper drie weken al meer dan 5.000 abonnementen voor volgend seizoen. Michiel Van Damme was gisteren de vijfduizendste abonnee en kreeg ook een gesigneerd shirt als extra cadeau. Ook de spelers droegen deze week weer hun steentje bij, woensdagnamiddag staken Jean-François Gillet en Randall Leal een handje toe op het secretariaat.

Odoi weer van de partij

Lokeren doet een laatste gooi naar groepswinst en kan daarbij weer rekenen op Denis Odoi. De linksachter moest de partij van vorige week tegen Charleroi aan zich voorbij laten gaan wegens een griepje, maar is opnieuw speelklaar. Voor het overige mist Leekens enkel de langdurig geblesseerden Persoons, Ngolok, Melnjak, Creemers, Carlos en Coelho.

Henkinet en Gano fit

Voor de laatste seizoenswedstrijd van Waasland-Beveren kan Stijn Vreven in Luik geen beroep doen op Olivier Myny (bil) en Thibault Moulin (geen toekomst meer). De Limburgse coach recupereert wel Laurent Henkinet en Zinho Gano, die vorige week ontbraken. Jens Cools (25) tekende een contract voor twee jaar met optie, de middenvelder komt transfervrij over van Westerlo.

De Mets out voor rest van seizoen

Bij KV Kortrijk is de groepswinst in Poule A al binnen, waardoor coach Belhocine mogelijk enkele invallers speelminuten gunt. Van Eenoo krijgt mogelijk een nieuwe kans, en ook Sarr, matchwinnaar vorige week tegen Standard, start mogelijk in de basis. De Mets komt niet meer in actie dit seizoen. Met Verstraete, De Smet en Chanot, die op een kaart van schorsing staan, wordt waarschijnlijk geen risico genomen met het oog op de finale van Play-off 2.

Oostende stoomt Canesin klaar

Bij KV Oostende zijn er heel wat geblesseerden. Lukaku (lies) haalt het duel met Anderlecht wellicht niet, net zoals Capon (kuit), Cyriac (enkel) en Pedersen (adductoren). Fernando Canesin kon een hele week niet voluit trainen nadat hij zich vorige week had geblesseerd in een duel met Leye, maar de Braziliaan wordt misschien toch klaargestoomd. Lukt het niet, dan neemt Musona zijn plaats in. Milic komt in aanmerking als linksback.

Abonnees genieten vanaf maandag 9 mei tot en met zondag 29 mei van een voorrangsperiode om hun abonnement te hernieuwen voor de competitie 2016-2017. Dit kan online via www.kvo.be en ook in de Dienst Ticketing van het Albertpark tijdens de openingstijden. De prijzen variëren van 129 euro (C- en E-tribune) over D-tribune (199 euro) tot 395 euro (A- en B-tribune).

KV Oostende introduceert vanaf het nieuwe seizoen een cashless payment system waarbij drank- en eetbonnetjes kopen, overbodig wordt. Wie nog KVO-bonnen van dit seizoen heeft, kan bij KVO-medewerkers terecht aan de oplaadpunten in het vernieuwde stadion. Voor de verplaatsing naar Anderlecht geldt er een combiregeling. Wedstrijdickets en vouchers voor de bus kunnen enkel besteld worden bij de supportersfederatie Kustboys via www.kustboys.be De tickets kosten 21 en 26 euro. Er is dus geen voorverkoop via de dienst ticketing van KV Oostende. In Anderlecht zijn de loketten zondag gesloten.

Corrigeer

Het Nieuwsblad biedt meer dan 1.000 reeksen in 12 sporten aan. Zoek hierboven de uitslagen van uw favoriete club of surf naar onze uitslagenpagina.