White Star overweegt naar burgerlijke rechtbank te trekken

White Star overweegt naar burgerlijke rechtbank te trekken

Foto: GEERT TRESIGNIE

WS Brussel overweegt om de beslissing van het Belgisch Arbitragehof voor de Sport (BAS) aan te vechten voor de burgerlijke rechtbank. Dat zei Laurent Denis, de advocaat van de Brusselse kampioen in tweede klasse, zaterdag, één dag nadat White Star zijn licentie betaald voetbal en de bijbehorende promotie naar eerste nationale A (1A) misliep.

“WS Brussel is teleurgesteld. We hadden deze beslissing niet verwacht”, reageerde Denis, die het licentiedossier afgelopen maandag tijdens een marathonvergadering verdedigde voor het BAS. “Volgens het BAS kan White Star niet genoeg economische garanties geven voor het volgende seizoen. De club wacht nu op de motivering van het BAS, want voorlopig kennen we enkel de algemene beslissing. Die motivering zullen we grondig analyseren om na te gaan of het zin heeft om naar de burgerlijke rechtbank te stappen.”

WS Brussel kroonde zich een week geleden op de slotspeeldag tot kampioen in de Proximus League, maar verkreeg zowel in eerste als in tweede aanleg geen licentie betaald voetbal. Daardoor mag de club van sterke man John Bico volgend seizoen niet spelen in de hoogste voetbalklasse en zakt het naar de amateurreeksen. Eupen mag zich daardoor als runner-up in de tweede klasse opmaken voor 1A.

Corrigeer

Het Nieuwsblad biedt meer dan 3.000 reeksen in 28 sporten aan. Zoek hierboven de uitslagen van uw favoriete club of surf naar onze uitslagenpagina.

Uitslagen & standen