Hein Vanhaezebrouck: “Hopelijk maken nu onze fans het verschil”

Hein Vanhaezebrouck: “Hopelijk maken nu onze fans het verschil”

Foto: Photonews

Hein Vanhaezebrouck moest afgelopen week enkel Nana Asare met rugproblemen missen op training. De Ghanees zit niet in de selectie. Maar afgezien daarvan zegt de Gentse coach dat de Buffalo’s en goede week achter de rug hebben. Er werd weinig verwezen naar de tegenvallende match in Anderlecht (2-0), waar de Buffalo’s in principe hun laatste kans op de titel verspeelden. Integendeel, Anderlecht werd niet vernoemd zonder dat de uitmatch in Genk erbij werd gehaald. “We willen tegen Club Brugge laten zien dat Anderlecht eenmalig was”, aldus Rami Gershon.

Volg AA Gent - Club Brugge hier LIVE vanaf 18u!

“De groep beseft dat het niet goed was tegen Anderlecht”, zei Vanhaezebrouck. “Normaal spelen we altijd met een groot hart en veel geloof in eigen kunnen, maar dat was er niet in de tweede helft. We namen geen initiatief, verloren teveel ballen en de invallers waren ondermaats. Het was onze slechtste helft van het seizoen. Natuurlijk heeft die buitenspelgoal net voor rust ons parten gespeeld.”

Vanhaezebrouck hoopt op een reactie tegen Club Brugge. Na drie uitmatchen tegen Club speelt Gent eindelijk nog eens in eigen huis een Slag om Vlaanderen. In eigen huis is Gent drie wedstrijden op rij ongeslagen tegen Club. De laatste thuisnederlaag dateert van 22 december 2013. “In het eerste duel (de terugmatch in de beker, red.) hadden we nog duidelijk de bovenhand. In de twee volgende partijen liep het een pak minder. We creëerden toen amper kansen. Zondag mag dat ons niet overkomen. Dan moet iedereen meer op zijn strepen staan en zich laten gelden. Maar Club heeft ons toen ook geklopt dankzij de steun van hun fans. Iedereen weet dat ze daaruit veel energie halen. Het publiek bespeelt constant de tegenstander en de wedstrijdleiding. (Lachend) Hopelijk kunnen wij dat zondag ook. Ik hoop dat negentienduizend supporters ons vooruit zullen stuwen, want dat kan zondag het verschil maken. We zullen allemaal, zowel de fans als de spelers, heel goed moeten zijn om de sterkste ploeg in de play-offs te kloppen.”

In de titel gelooft Vanhaezebrouck niet meer, maar ook voor de tweede plaats wordt het knokken. Gent staat momenteel derde op drie punten van Anderlecht en is afhankelijk van puntenverlies van Paars-Wit om nog tweede te kunnen worden. “Voor mij zijn er nog twee kandidaten: Club Brugge en Anderlecht. Maar ook de tweede plaats is interessant. En gezien ons parcours dit jaar zou dat niet slecht zijn - we hadden een fantastische Europese campagne en draaiden het hele jaar mee bovenin. Alleen hebben we ook die plek niet meer in eigen handen. We moeten zelf onze punten pakken, te beginnen met zondag en dan zien we wel.”

Corrigeer

Het Nieuwsblad biedt meer dan 3.000 reeksen in 28 sporten aan. Zoek hierboven de uitslagen van uw favoriete club of surf naar onze uitslagenpagina.